Raisiossa ja Naantalissa edistetään ympärivuotisia liikuntamahdollisuuksia

Raision kaupunginhallitus toi talousarviokirjaan yhteensä 19 muutosta, joista kuusi, eli Raisionkaaren jatke, Kesärannan majoitusrakennuksen urakkasumma, Kerttulan lampi, vesijäähdytystorni, Vaisaaren ulkokaukalo ja palkkatulovähennys, kirvoitti äänestyksiä. Kh:n 1. vpj Hannele Lehto-Laurila, kaupunginjohtaja Ari Korhonen ja kh:n pj Elisa Vuorinen toivovat, että jatkossa talousarvioesityksissä pysytään paremmin kunnanhallituksen kesäkuussa antamissa raameissa. Kuvat: Ragip Önsoy.

TALOUS. Kaupunginvaltuustot sekä Raisiossa että Naantalissa kokoontuvat maanantaina 12. marraskuuta päättämään talousarvioistaan vuodelle 2019.

Molemmissa kaupungeissa budjettiesitys sisältää satsauksen liikunnan mahdollisuuksiin. Raisiossa keskusurheilukentän peruskorjaukseen on varattu 440 000 euroa.

– Kerttulassa uusitaan kentän pinnoite, nurmialueet sekä katsomo vapaa-aikalautakunnan käsittelyn mukaisesti, Raision kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Hannele Lehto-Laurila (SDP) kertoo.

– Saneeraus turvaa kansallisen tason kilpailuolosuhteet Raisiossa, Raision kaupunginhallituksen puheenjohtaja Elisa Vuorinen (KOK) komppaa.

Talviurheiluakaan ei ole unohdettu.

– Hiihto on erittäin paljon liikuttava laji Raisiossa, joten päätimme uusia latukoneen. Edellinen onkin 17 vuotta vanha. Lisäksi hiihtokautta pidentävää lumetusjärjestelmää parannetaan vesijäähdytystornilla, toteaa Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen.

Ensi vuoden tärkeisiin investointeihin kuuluvat myös lähiliikuntapaikat, jotka rakennetaan Naantalin Maijamäen koululle ja Raision Vaisaaren koululle pihalaajennusten yhteydessä.

– Papereilla tätä on suunniteltu jo pidempään, ensin tehtiin tekonurmikenttä ja nyt toisessa vaiheesssa pihan laajennus lähiliikuntapaikka skeittiramppeineen ja laitteineen. Samalla kevyen liikenteen yhteyksiä parannetaan, Korhonen lisää.

Naantalissa suunnitellaan jäähallien välistä yhdyskäytävää rakennettavaksi 500 000 eurolla.

– Yhdyskäytävää on toivottu varmaan 1990-luvulta saakka. Jäähallien yhdistäjänä se edistää paitsi turvallisuutta myös tuo uusia tiloja käyttäjille. Samassa yhteydessä tulee muutama pukukoppi lisää. Taloussuunnitelmassa oli sellaista keskustelua, että mahdollisesti vuonna 2023 tulisi uusi ratkaisu niin sanotun rättihallin tilalle, Naantalin kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Vilhelm Junnila (PS) kertoo.

Naantalin kaupunginhallituksessa oltiin yksimielisiä budjetin linjauksista. Äänestykseen eteni kaksi asiaa, subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaus 1.8.2019 alkaen ja keskustan ulkopuolisten jalkakäytävien talvikunnossapito. Kh:n 2. varapuheenjohtaja Sirpa Hagsbergin, kh:n pj Markku Tuunan ja kh:n 1. vpj Vilhelm Junnilan mukaan kesäkuussa asetettuja raameja kunnioitettiin virkamieskäsittelyssä.

Katariina Mäkinen-Önsoy