Paimion kaupungintalon perinteiset joulumarkkinat sunnuntaina

Vistantiestä tehdään joulukatu!

Seutusanomien arkistokuva vuoden 2016 joulumarkkinoista.

PAIMIO. Sunnuntaina 25. marraskuuta järjestetään Paimion kaupungintalolla jo perinteeksi muodostuneet joulumarkkinat kello 11–15. Tänä vuonna myyjiä on ilmoittautunut ennakkoon ennätysmäärä: paikalle on tulossa noin 70 myyjää. Myyntituotteiden pääpaino on tänäkin vuonna käsitöissä sekä itse tuotetuissa tuotteissa.

Markkinamyynnin lomassa tapahtumassa on myös ohjelmaa koko perheelle. Paimion kaupungin joulukuusen valojen sytytys ja pikkujoulurauhan julistus kuuluvat jo markkinaperinteisiin. Tänä vuonna pikkujoulurauhan julistaa ja valot sytyttää Paimion Yrittäjien puheenjohtaja Salla Axelin, ja samalla syttyvät myös kaupungin ja yrittäjien yhdessä hankkimat Vistantien jouluvalot ensimmäistä kertaa ikinä.

Markkinoiden lisäksi ohjelmassa on Paimion musiikkiopiston kuoron esiintyminen kaupungintalon aulan parvella kello 11.30 ja huilutrion jouluiset sävelmät kirjastossa kello 12.30. Paimion kaunein kotipiha -kilpailun voittaja julkistetaan sekä palkinnot ja kunniakirjat jaetaan kello 13 kirjastossa. Peimarin koirat ajeluttavat lapsia koirakärryillä kello 11–14. Koko tapahtuman ajan kirjastossa on piparinkoristelupaja lapsille, Paimion Lionsclub keittää joulupuuroa ja tietysti joulupukki ja joulumuori ovat luvanneet vierailla tapahtumassa.

Aiempina vuosina tapahtumalla on ollut runsaasti kävijöitä, joten tunnelma on varsinkin sisätiloissa välillä tiivis. Myös osa kaupungintalon parkkipaikoista on sunnuntaina poissa käytöstä. Parkkipaikkoja löytyy kaupungintalon takapihalta sekä koulukeskuksen parkkipaikoilta. Markkinoiden toteutus ja ohjelma järjestetään vapaaehtoisten toimijoiden yhteistyöllä.