Liikennerajoituksia Kirjalansalmen sillalla torstaina ja perjantaina

Nopeusrajoituksen noudattamista valvotaan saattoautolla, koska hitsauksen onnistuminen edellyttää, ettei silta liiku tai tärise töiden aikana. 

PARAINEN. Varsinais-Suomen ELY-keskus tiedottaa, että Kirjalansalmen sillalla (mt 180) korjataan torstain 29.11. ja perjantain 30.11. vastaisena yönä teräsrakenteiden kahdessa tuulisiteessä olevat hitsien repeämät. Hitsien repeämien etenemistä on seurattu useamman vuoden ajan ja nyt ne on päätetty korjata, sillä sillan uusimiseen menee vielä useampia vuosia. Urakoitsijana toimii Destia Oy.

Korjauksella estetään tuulisiteiden hitsien repeämisen laajentuminen kantaviin teräsrakenteisiin. Työt käynnistyvät työtelineiden rakentamisella ja varsinainen korjaustyö
tehdään liikennehäiriön minimoimiseksi yöaikaan torstain ja perjantain vastaisena yönä kello 22–05. Hitsaustöiden ajaksi liikennettä sillalla joudutaan rajoittamaan kahteen kertaan noin tunti kerrallaan ja sillan päihin asetetaan liikennevalot. Tällöin sillalla on 15 tonnin painorajoitus ja liikenne rajoitetaan yhdelle kaistalle.

Ensimmäinen raskaan liikenteen noin tunnin mittainen liikennekatko on torstaina 29.11. kello 22 alkaen, mutta toisen liikennekatkon ajankohtaa ei pystytä määrittämään etukäteen.

Henkilöautot ja linja-autot pääsevät kulkemaan sillan yli yhtä kaistaa pitkin koko korjaustyön ajan. Sillan ylitystä on turvaamassa saattoauto, jolla varmistetaan 30 km/h ajonopeuden noudattaminen.

Paikalla on liikenteenohjaajat pysäyttämässä raskaat ajoneuvot ennen siltapaikkaa. Käytännössä raskaan liikenteen kulku sillalla joudutaan estämään hitsaustyön ajaksi. Yhden tuulisiteen hitsaustyötä tehdään noin tunti kerrallaan, jonka jälkeen raskas liikenne päästetään kulkemaan sillan yli ja mahdolliset autojonot puretaan. Varsinainen hitsaustyö ei kestä kovin kauan, mutta raskasta liikennettä ei voi päästää sillalle, ennen kuin hitsisauma on jäähtynyt.

Liikennejärjestelyt palautetaan ennalleen viimeistään perjantaina 30.11. aamuviideltä.