Kankaisten Golfpuistossa on pelattu tänä vuonna jo 40 000 kierrosta

Kuvassa: Timo Tuominen (vas.), Ritva Mäki ja Kari Mäki Kankaisten Golfpuiston päätösväylän viheriöllä juhlatunnelmissa.

MASKU. Maskussa sijaitsevassa Kankaisten Golfpuistossa saavutettiin tiistaina 9. lokakuuta historiallinen merkkipaalu: golfkentällä on pelattu tänä vuonna 40 000 kierrosta – ensi kertaa ikinä.

Viimeisin ennätysvuosi on 2015, jolloin kentällä pelattiin 37 473 kierrosta.

Historiallisen kierroksen pelannut pelaaja oli viikko sitten seuran jäseneksi liittynyt Ritva Mäki, joka pelasi kierroksen miehensä Kari Mäen kanssa. Kankaisten Golfpuisto ja Kankaisten golfravintola palkitsivat Ritva Mäen pienellä yllätyslahjalla kierroksen päätteeksi.

– Olipas tämä ihana yllätys. Vasta viikko sitten liityttiin seuran jäseneksi, vaikka osakkeet meillä on ollut pitkään. Todettiin vain Karin kanssa, että kyllä tänne nyt kannattaa jäseneksi liittyä kun täällä on niin hyvä ja monipuolinen kenttä. Viikon päästä lähdetään Espanjaan ja otetaan lahjaksi saadut seuran jäsentuotteet mukaan ja mainostetaan meidän hienoa kenttää Espanjan pelikavereillekin, voittaja lupaa.

Kankaisten Golfpuiston uuden toimitusjohtajan Timo Tuomisen mukaan uudelle kymmenluvulle pääseminen on pitkään jatkuneen hyvän työn tulosta.

– Täällä on pitkään tehty hyvää työtä niin kentän kuin taloudenkin osalta. Kentän kapasiteetti 18-reikäisenä alkoi vuosikymmenen puolivälissä olla täynnä, mutta viime vuoden syyskuussa avatun kentän laajennuksen myötä meille mahtuu taas hyvin pelaamaan, hän taustoittaa.

Kehuja kentän kunnosta on tullut niin omilta kuin vierailtakin pelaajilta.

– Erityisesti uusien väylien kunto sekä monipuoliset griinit ovat saaneet paljon myönteistä palautetta. Kenttä on edelleen erinomaisessa kunnossa, vaikka kelit ovatkin jo viilenneet, kehuu Tuominen.

Tuominen uskoo kauden Maskussa jatkuvan vielä usean viikon ajan.

– Tästä viikosta alkaen suljetaan kukin yhdeksän reikää vuorollaan muutamaksi päiväksi, jotta saamme syksyn ilmastus- ja pystyleikkuutyöt rauhassa tehtyä. Syystöiden valmistuttua, kentällä pelataan niin pitkään kuin se on säiden puolesta mahdollista. Ja nythän ennusteet näyttävät varsin hyvältä.

Vuonna 2002 avattu Kankaisten Golfpuisto on 27-reikäinen golfkeskus. Vuonna 2018 pelatuista kierroksista noin 26 % on ollut vieraspelaajien pelaamia. Vieraspelaajien määrä on kasvanut 38 % verrattuna edellisvuoteen. Kokonaismäärästä yhdeksän reiän kierroksia on ollut noin 28 %.