60-vuotias Loimu vietti täydellisen juhlaviikonlopun: kaksi voittoa ja juhlagaala

Ilmapallot Loimun tunnusväreissä koristivat juhlatilaa.

Juhlaviikonloppu sai Loimun heräämään. Kauden ensimmäinen voitto napattiin perjantaina 60-vuotisjuhlaottelusta ja samalla tiellä jatkettiin sunnuntaina. Näin Loimu nousi Mestaruusliigan sarjataulukossa kuudenneksi. Lauantaina juhlittiin gaalaillassa Raision kaupungintalolla. 

RAISIO. 60-vuotiaan Raision Loimun juhlaviikonlopusta tuli täydellinen, kun perjantain juhlaottelun puhdas voitto Kerttulassa ja lauantain upea iltajuhla Raision kaupungintalolla saivat jatkokseen sunnuntaina täydet kolme sarjapistettä Akaalta.

Perjantaina Loimu kukisti lentopallon Mestaruusliigan kamppailussa Kokkolan Tiikerit suoraan luvuin 3–0 (25–23, 25–16, 25–20). Loimulla oli ennen juhlaottelua voittotili vielä avaamatta ja alla oli tappiot VaLePalle, Hurrikaanille ja Lakkapäälle.

Juhlaottelun kunnioitettiin oranssi-mustien pitkää historiaa tunnelmallisen historiavideon kera. Juhlapuheet pitivät Raision kaupungin puolesta kaupunginjohtaja Ari Korhonen ja valtiovallan toimesta Ilkka Kanerva.

Loimun päävalmentaja Christophe Achten oli tyytyväinen:

– Oli meillä ehkä vähän ylimääräistä painetta näin juhlaviikonloppuna, mutta kerroin joukkueelle että tästäkin ottelusta jaetaan ihan normaalit kolme pistettä. Meillä oli nyt paremmin aikaa opetella uuden joukkueemme yhteispeliä. Aiemmissa otteluissa loukkaantumiset ja Samuli Kaislasalon mukaan tuleminen aiheuttivat vielä vähän epävarmuutta. Pelasimme tänään erittäin hyvin ja olen todella tyytyväinen tulokseen, hän kommentoi.

Tämä on nyt sellainen Kerttula, kun sen kuuluukin olla!”

Loimu kaatoi perjantain juhlaottelussaan Tiikerit. Kuva: Tuomas Pelto.

Ottelun paras pistemies oli iki-loimulainen Ossi Rumpunen, joka teki 16 pistettä tehoin +12.

– Tähän on uskottu, että saadaan oma peli uomiin. Se näyttää sitten tuolta, kun pelataan oikeasti hyvin. Meillä oli halu pelata juhlapelissä hyvin, vaikkakin se ei ollut meille pääasia, mutta kiva, että se osui tähän juhlapeliin. Sanoin ennen peliä jätkille, että tämä on nyt sellainen Kerttula, kun sen kuuluukin olla, eli paljon porukkaa ja meteliä ja mahtava fiilis, kehui Rumpunen.

Rumpusta tukivat hyvin muut laitapelaajat, kun Hakkuri Samuli Kaislasalo teki 14 ja yleispelaaja Viktor Lindberg 11 pistettä. Myös Loimun keskitorjujat Pablo Guzman ja Tuomas Koppanen onnistuivat hyvin, kun molemmat hyökkäsivät tehokkaasti ja torjuivat kolme pistettä mieheen. Loimun voiton avain olikin onnistumiset laajalla rintamalla, sillä heikkoa lenkkiä ei juhlivasta Loimusta perjantaina löytynyt. Tiikereiden parhaat pistemiehet olivat yleispelaaja Jiri Hänninen ja hakkuri Edvarts Buivids. Molemmat tekivät 12 pistettä, mutta Hänninen oli tehokkaampi kirjaten itselleen teholukeman +6, kun Buivids jäi vain yhden pisteen plussalle.

60-vuotias Loimu haluaa koota ihmisiä yhteen

Kati ja Ari-Heikki Kulmala aloittivat illan nostamalla maljan 60-vuotiaan Loimun kunniaksi.

Mustat ja oranssit ilmapallot leijailivat lauantaina 20. lokakuuta Raision kaupungintalossa juhlaväen keskelle ennen ihmisten siirtymistä yläkerroksen buffetin antimien äärelle. Lentopalloseura Raision Loimun 60-vuotisjuhla oli juuri käynnistynyt.

Ennen ohjelman alkua Kati Kulmala ja hänen puolisonsa, Loimussa aikuisten miesten valmentajana toimiva Ari-Heikki Kulmala olivat odottavaisin mielin.

– Toivottavasti edessä on leppoisa ilta. Meidän on kyllä lähdettävä jo yhdeksän aikaan kotiin, sillä huomenna on tiedossa peli Akaalla, Ari-Heikki kertoi.

Mies on valmentanut Loimussa kuluvan kauden ja sitä ennen myös muissa urheiluseuroissa. Lentopallo liittyy koko Kulmalan perheen elämään.

– Kaikki neljä lastamme pelaavat Loimun junioreissa, Kati lisäsi.

Loimun puheenjohtajana 10 vuotta toiminut Jukka Rajakangas piti gaalassa puheen. Kuva Tuomas Pelto.

Leppoisaa ja hauskaa iltaa toivoi myös kymmenisen vuotta Loimun puheenjohtajana toiminut Jukka Rajakangas.

– Toivottavasti ihmisillä on hyvä olo ja vieraat voivat tutustua myös tämän päivän joukkueeseen. Siinä sivussa voi sitten muistella menneitä, Rajakangas mietti.

Puheenjohtaja pitääkin Loimussa erityisen hienona juuri sen yhteen kokoavaa voimaa.

– Porukkaa kokoontuu paljon peleihin ja onkin hienoa, että ihmiset voivat näin tavata toisiaan. Tulevaisuuden tavoitteena onkin saada ihmisiä kotisohvilta lisää mukaan toimintaan ja lisätä seuran kiinnostavuutta. Suunnittelemme myös yhteistyötä Turun Seudun Urheiluakatemian kanssa.

Rajakangas kuvaa kulunutta kymmentä vuotta rankaksi mutta palkitsevaksi. Raskaimpana aikana hän pitää sitä, kun seura ajautui talousvaikeuksiin suuren yhteistyökumppanin lopetettua seuran tukemisen.

– Tästäkin kuitenkin selvittiin ja uusia kumppaneita on tullut tilalle. Kustannukset on kuitenkin edelleen osattava pitää kurissa. Tässä seurassa on todellinen tekemisen meininki ja meillä on hyvät junioripelaajat, jotka näyttävät harrastuksensa kautta hienoa esikuvaa muille nuorille, mies kiitteli.

Syytä ylpeyteen

Kaupunginjohtaja Ari Korhonen onnitteli hienon taipaleen tehnyttä urheiluseuraa.

Juhlapuheesta vastasi Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen.

– Loimu on Suomessa erittäin tunnettu brändi. Esimerkiksi kuntajohtajapäivillä minulta kysytään aina, että miten Loimulla menee. Seura kuvastaakin hienosti Raision ydintä, sitä, keitä me olemme. Yhteistyöni Loimun kanssa on aina ollut helppoa, hän kehuu.

Korhosen mukaan raisiolaisten urheiluseurojen välillä on viime vuosina henki parantunut. Turha kilpailu on jäänyt pois ja terve kilpailumieli on tullut tilalle.

Kaupunginjohtajan ensikosketus Loimuun sijoittuu nuoruusvuosiin Savossa.

– Mieleeni on jäänyt, miten Loimu vei mestaruuden Pieksämäen NMKY:ltä, jota ei silloisessa muodossaan enää nykyisin ole. Raisiolla on monta syytä ylpeyteen, kuten juuri se, että täältä on lähtöisin monia menestyneitä urheilijoita, näyttelijöitä ja muita julkkiksia, kaupunginjohtaja totesi.

Akaa Volley kaatui sunnuntaina lukemin 1–3

Sunnuntaina Loimu pelasi Akaalla Akaa Volleyta vastaan. Edellisen illan juhla ei tekemistä haitannut ja ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 1–3 (22–25, 17–25, 25–19, 14–25).

Ottelun paras pistemies oli erien päättämiseenkin erikoistunut Samuli Kaislasalo, joka teki 26 pistettä tehoin +14. Yleispelaajista Viktor Lindberg teki 14 pistettä ja Ossi Rumpunen yhden vähemmän. Lisäksi yleispelaaja Väinö Rahko kirjautti itselleen Mestaruusliiga-uran avauspisteen. Akaa Volleysta eniten pisteitä tehtaili ex-loimulainen Enderwin Herrera, jolle kirjattiin 13 pistettä. Toinen ex-loimulainen Ville Juntura pyöritti Akaan peliä ihan mallikkaasti. Maajoukkueen keskitorjuja Sauli Sinkkosen tilastoihin kirjautui Loimun Tuomas Koppasen tavoin 11 pistettä tehoin +9.

Jaakko Virrankoski

Janica Vilen