SB Naantalin C-pojat SM-sarjaan – olosuhteet huolenaiheena

Viimeistelyharjoituksissa maalivahti Vili Mäkelä pääsi kunnon tykkituleen.

Naantalissa nähdään talvikauden 2018–2019 aikana pääsarjatason salibandya SB Naantalin C-poikien selvitettyä tiensä karsintojen kautta SM-sarjaan. Ilman poikkeuslupaa ei sarjaa kuitenkaan Maijamäessä nähdä, sillä sali on alimittainen eikä parkettialusta salibandyliitolle kelpaa.

SALIBANDY. Naantalissa oli aihetta iloisiin tunnelmiin muutama viikko sitten SB Naantalin C-poikien selvitettyä tiensä huomenna alkavaan SM-sarjaan. Pääsarjassa kaksitoista joukkuetta ympäri valtakuntaa ottavat mittaa toisistaan kaksinkertaisessa sarjassa, joka huipentuu pudotuspeleihin kevättalvella 2019. SB Naantalin C-poikien, eli 03-syntyneiden, SM-sarja alkaa huomenna lauantaina Kuopiossa SB Welhojen vieraana. Pelit jatkuvat heti sunnuntaina Oulussa Oilersia vastaan.

Näin pelataan:

12 joukkueen kaksinkertainen sarja. Jokainen kohtaa toisensa koti- ja vierasottelussa.

Runkosarja päättyy maaliskuussa 2019. Kahdeksan parasta selviytyy pudotuspeleihin. Suomen mestari on selvillä viimeistään 17. huhtikuuta.

SB Naantali pelaa kotiottelunsa Maijamäen liikuntahallissa.

Naantalilaisten pelaajat Verneri Grönblom ja Vili Mäkelä ovat jo keskittyneitä lauantain sarja-avaukseen, vaikka karsinnoista ei montaa viikkoa ole kulunut. Helsingissä 26. elokuuta pelatussa karsintalohkossa SB Naantali voitti kaikki kolme otteluaan lunastaen paikan pääsarjaan.

– Karsintalohkossa oli neljä joukkuetta ja kolme peliä piti voittaa. Huima juttu, että me pääsimme Naantalista SM-sarjaan, Verneri Grönblom avasi karsintatapaa.

– SM-sarja tulee olemaan korkeatasoinen. Siellä täytyy antaa koko ajan kaikkensa, tai sen näkee tuloksista, maalivahtina pelaava Vili Mäkelä säestää.

Joukkueen valmistautuminen sarjaan vaatii myös paljon kulkemista ympäri Turun aluetta. Viimeistelyharjoituksia käytiin Raunistulassa, ja viikonlopun pelien jälkeen palautellaan Leaf Areenalla. Kumpikin areena sijaitsee Turussa.

– Etsitään kunnon kenttää ja monipuolisempaa kentän laatua. Raunistula ja Leaf-areena ovat lähellä, joten ne ovat hyviä paikkoja treenata, Vili Mäkelä kertoo.

– Naantalissa puolestaan on parketti, joka vaatii SM-sarjassa pelaamisessa erikoisluvan. Parketilla pallo pomppii huomattavasti enemmän ja pelaaja tarvitsee erilaista pallokontrollia, Verneri Grönblom säestää Mäkelää kotikentän tilanteesta.

Se, kummalla alustalla pojat itse mieluummin pelaavat, ei ole epäselvää. Salibandya pitää ja tulee pelata matolla.

– Naantalin kaupungille terveisiä, että voisivat hankkia sellaisen siirtomaton, koska Naantalissa on paljon salibandyn pelaajia, Vili Mäkelä päättää.

Runkosarja päättyy 17. maaliskuuta, minkä jälkeen alkaa kahdeksan parhaan joukkueen osalta pudotuspelit. Suomen mestari on selvillä viimeistään 17. huhtikuuta.

Mikko Seppälä