Sauvon Keskusta esittää Satu Simeliusta Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajaksi

SAUVO. Keskustan Sauvon paikallisyhdistys esittää yksimielisesti valtiotieteiden maisteri Satu Simeliusta Keskustan Varsinais-Suomen piirin uudeksi puheenjohtajaksi. Simelius on toiminut aiemmin muun muassa Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtajana ja piirin toiminnanjohtajan viransijaisena. 

– Piirin toiminnassa tulee olla vahvana niin poliittiset avaukset kuin vauhdin hakeminen järjestötyöhön. Puolueiden piirijärjestöjen rooli korostuu maakuntahallinnon vahvistumisen myötä. Varsinais-Suomen tulevaisuuden kehittämiseen tarvitaan jatkuvasti uusia avauksia, maakuntaihmiseksi tunnustautuva Simelius sanoo. 

– Piirin puheenjohtajana haluaisin kehittää erityisesti rivijäseniemme vaikutusmahdollisuuksia sekä piirin järjestämiä tapahtumia ja viestintää. Puolueiden tulee tarttua tosissaan siihen haasteeseen, että yhä harvempi suomalainen kiinnostuu pitkäaikaisesta vaikuttamisesta vaaleilla valituissa  toimielimissä, Simelius linjaa.

Tällä hetkellä kunta- ja koulutusalalla työskentelevä Simelius toimii Sauvon kunnanhallituksen puheenjohtajana ja maakuntavaltuuston jäsenenä. Lisäksi hän on jäsen Keskustan kunta- ja aluetyöryhmässä ja Sauvon Keskustan puheenjohtaja.

Piirin nykyinen puheenjohtaja, somerolainen Jani Kurvinen on ilmoittanut luopuvansa tehtävästä. Uusi puheenjohtajisto vuodelle 2019 valitaan piirin syyskokouksessa 17.11.2018.

Sauvon Keskusta kokoontui ylimääräiseen kokoukseen torstaina 13.9. päättämään tulevien vaalien ehdokkaista.