Naiset puhkeavat kukkaan Pyhän Katariinan kirkossa lauantaina

SEURAKUNTA. Pyhän Katariinan kirkolla vietetään lauantaina 15. syyskuuta naisille suunnattua hyvinvointipäivää. Työpajoista, musiikista ja keskusteluista koostuva Puhkea kukkaan -konferenssi rohkaisee naisia omien vahvuuksien ja voimavarojen löytämiseen.

Päivän ohjelma käynnistyy klo 10 pastori Elina Koiviston luennolla fyysisestä, henkisestä ja hengellisestä hyvinvoinnista. Tapahtumaa koordinoivan Koiviston mukaan omasta hyvinvoinnista huolehtiminen antaa mahdollisuuden jakaa hyvää myös ympärilleen.

– Naiset ovat joskus liiankin epäitsekkäitä ja oma hyvinvointi jää huomiotta. Kun oppii rakastamaan itseään, voi sitä kautta tehdä hyvää myös toisille, Koivisto kertoo.

Iltapäivä koostuu valinnaisista työpajoista, joissa muun muassa vahvistetaan tunnetaitoja, puhutaan unelmien toteuttamisesta ja käsitellään teini-ikäisten lasten vanhempien kokemia haasteita. Omat pajaryhmänsä on myös maalaukselle, tanssille ja improvisaatiolle.

Iltajuhlassa klo 18 alkaen vuorossa on draamaesitys ja musiikkia. Elämästä, uskosta ja naiseudesta ovat keskustelemassa Raision seurakunnan ympäristöasiantuntija ja vapaaehtoistyön koordinaattori Hannele Siltala sekä pappi ja Turun piispan erityisavustaja Mari Leppänen. Päivä päättyy iltamessuun, jossa saarnaa evankelista Leena Lehtinen.

Päivän ohjelma on maksuton eikä tapahtumaan tarvitse ilmoittautua etukäteen. Ohjelmaan ei kuulu järjestettyä ruokailua, mutta työpajojen välissä juodaan kahvit, joiden maksut ohjataan lähetystyöhön.

Tapahtuman järjestävät Katariinan-, Mikaelin- ja Martinseurakunta, NNKY, Kansan Raamattuseura Turussa sekä Puhkea kukkaan -projekti.