Maunun sauva tai kinkerikousa koristeeksi liikenneympyrään Ruskolla?

Kunnanhallitus linjaa maanantaina

RUSKO. Hujalantien ja Vahdontien risteykseen tehdään liikenneympyrää. Ruskon kirkkoherra Pasi Salminen on tehnyt kuntalaisaloitteen, jossa hän ehdottaa, että liikenneympyrän keskelle pystytettäisiin jonkinlainen Ruskon tunnus, esimerkiksi tyylitelty piispa Maunun sauva aurinkoineen tai Ruskon kinkerikousa.

– Asumme tässä Ruskon pappilassa ja eräänä iltana koiran kanssa lenkillä aloin miettiä, että kun ajaa Turusta Ruskolle, mistään ei huomaa, että nyt ollaan saavuttu Ruskolle. Olisi kiva, että Ruskolle tulisi oma maamerkki, joka toivottaisi tervetulleeksi Suomen parhaaseen kuntaan, Salminen kertoo aloitteensa taustoista.

Hän on tottunut seurakunnassa käsittelemään seurakuntalaisten tekemiä aloitteita ja pitää niitä tärkeänä vaikutuskanavana.

– Mutta tämä oli ensimmäinen minun itseni tekemä aloite, hän naurahtaa.

Pasi Salminen pitää Ruskoa hienona kuntana kulttuurihistoriallisesti. Kirkkokin on jo 1400-luvulta. Tätä historiaa kannattaisi hänen mielestään kunnassa korostaa.

Tekninen lautakunta käsitteli aloitetta 18. syyskuuta ja suhtautui siihen myönteisesti. Tekninen johtaja Mika Heininen arvioi, että hankkeeseen tulisi varata noin 30 000 euroa. Kunnanhallitus käsittelee aloitetta maanantaina 1. lokakuuta.

Janica Vilen