Jalkapalloilija Matias Lahti edustaa FC Interiä kolmessa eri joukkueessa.

FC Interiä niin A-nuorissa kuin reservijoukkueessakin edustanut Matias Lahti debytoi viime viikolla Veikkausliigassa, kun FC Inter kohtasi Vaasan Palloseuran. Ensimmäisessä ottelussaan kypsästi esiintynyt Lahti on matkalla tähtiin.

JALKAPALLO. Liedon Pallossa jalkapallokasvatuksensa saanut Matias Lahti pääsi pelaamaan uransa ensimmäisen Veikkausliiga-ottelun viime viikon torstaina 13. syyskuuta FC Interin riveissä Veritas Stadionilla. Mallikkaasti esiintynyt nuorukainen kirjautti tililleen välittömästi täydet minuutit.

19-vuotias Lahti on tätä nykyä FC Interin pelaaja. Hänelle on kertynyt suuresti minuutteja A-nuorten ja miesten kakkosjoukkueen parissa. Hyppäys liigaan oli mieluisa, vaikkakin haastava.

Onhan täällä aivan eri vauhti, mitä miesten Kolmosessa. Tilaa ja aikaa on ihan eri tavalla, Lahti kertoo.

Lahti sai kutsunsa edustusjoukkueen riveihin usean runkopelaajan pikku vammojen ja pelikieltojen vuoksi. Kymppialueella edustuksessa pelannut nuorukainen on totuttu näkemään enemmän alempana nuorten ja reservijoukkueen otteluissa.

Ei kymppialue aivan vieras paikka minulle ole. Olen pelannut yhtä lailla siinä, vaikka pääsääntöisesti pelaankin alempana, hän toteaa.

Tämän kalenterivuoden aikana Lahti on saanut pukea pelikamat päälleen tasaisen tiheästi. Hän on edustanut A-nuoria 20 ottelussa, miesten kakkosjoukkuetta 10 ottelussa ja nyt myös debytoinut edustusjoukkueessa. Vahva keskikenttäpelaaja on kaiken kaikkiaan juniorivuosinaan pelannut yli 150 ottelua, eikä tilillä ole ainoatakaan kentältäpoistoa. Modernin ajan jalkapallon keskialueen pelaajalle tuo on hyvä tilasto.

Miten tästä eteenpäin?

Tavoite on vakiinnuttaa pelipaikka edustusjoukkueessa. Ensi kaudelle haluaisin kasvattaa vastuutani. Sen eteen tehdään töitä, Lahti vastaa.

Luonteesta Lahden läpimurto ei jää kiinni. Sen hän osoitti ensimmäisessä liigaottelussaan yllättämällä vastustajat aktiivisella ja aggressiivisella prässipelillä.

Mikko Seppälä