Mielipide: Varissuon keskuspuisto – suunnitelma vailla resursseja?

MIELIPIDE. Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi tiistaina 28.8. Varissuon keskuspuiston puistosuunnitelman. Hieno puistosuunnitelma on toteutettu laajassa yhteistyössä alueen asukkaiden ja eri toimijoiden kanssa. Suunnitelmassa on huomioitu hyvin eri ikäryhmät lapsista vanhuksiin. Siitä löytyy uusittuja urheilukenttiä, leikkipaikkoja, oleskelualueita ja ulkokuntoilualuetta, uusia kukkivia puita, penkkejä ja pöytiä shakkilautoineen, uudenlaista valaistusta jne.

Puistosuunnitelma on hyvä, melkeinpä erinomainen, mutta yksi keskeinen asia on sen valmistelussa jäänyt tekemättä, nimittäin kustannusarvio. Kysyessäni lautakunnassa puiston toteuttamisen aikataulua, sain vastauksen, että suunnitelmalle ei ole tehty minkäänlaista kustannusarviota. Näin ollen on epäselvää, löytyykö suunnitelman toteuttamiselle rahaa.

Investointilistalta löytyy tuleville vuosille määrärahavarauksia mm. kentän ja Varissuon viheralueiden kunnostukseen, mutta näyttää pahasti siltä, että näillä rahoilla ei vielä päästä puistosuunnitelman toteuttamisessa kovinkaan pitkälle.

Nyt on poliittisesta päätöksenteosta kiinni, toteutuuko puisto suunnitelman mukaisesti vai jääkö suunnitelma historiaan epäonnistuneena projektina, jossa alueen asukkaita ensin osallistetaan ja ihmisten annetaan ymmärtää voivan vaikuttaa omaan asuinympäristöön, mutta lopulta toteutus lässähtää siihen kun lähiön ympäristön parantamiseen ei kuitenkaan osoiteta riittävästi rahaa.

Elina Sandelin, kaupunginvaltuutettu

Kaupunkiympäristölautakunnan jäsen (vas.)