Lapsiperheet juhlivat Naantalin synttäreitä sunnuntaina torilla

Raisio-Naantalin nuorkauppakamarin LoveNaantali- tapahtuman projektipäällikkö Jatta Nurmi opasti Lotta ja Lasse Pukkalaa käpyjen tarkkuusheitossa. LoveNaantali keräsi lapsiperheet Naantalin torille sunnuntaina.

Raisio-Naantalin nuorkauppakamari järjesti liikunnallisen koko perheen tapahtuman Naantalin syntymäpäivien kunniaksi. Pieni vesisadekaan ei haitannut tunnelmaa.

NAANTALI. Monet yhdistykset ja järjestöt osallistuvat Naantalin 575-vuotisen taipaleen juhlallisuuksien järjestämiseen. Sunnuntaina 26. elokuuta vuorossa oli Raisio-Naantalin nuorkauppakamari, joka osallistui vuosijuhlaan järjestämällä koko perheen liikunnallisen tapahtuman nimeltä LoveNaantali.

Tapahtuman keskipisteenä oli Naantalin tori, jossa oli useiden näytteilleasettajien lisäksi nuorkauppakamarin ja yhteistyökumppaneiden pitämiä toimintarasteja. Lapset pääsivät muun muassa ilmaiseksi pomppulinnaan, kokeilemaan käden tarkkuuttaan heittokojuilla ja olipa tarjolla myös lastenteatteria maskulaisen Saviruukun Molla ja Maija -esityksen parissa.

Vaikka ilma ei sunnuntaina ollut suotuisa, täyttyi tori lapsiperheistä heti aamukymmeneltä.

Nuorkauppakamarille tärkeää näkyvyyttä

Neljänkymmenen jäsenen Raisio-Naantalin nuorkauppakamari ei torilla itseään korostanut, mutta toki tapahtuman järjestäminen on osa järjestön näkyvyyskampanjointia.

– LoveNaantali on meidän tämän vuoden tärkein näkyvyysprojektimme. Otimme yhteyttä Naantalin kaupunkiin ja kysyimme, pääsemmekö 575-juhlaviikon tapahtumiin mukaan. Vastaanotto oli hyvä ja löysimme heti sopivan yhteistyötavan, kiitteli Raisio-Naantalin nuorkauppakamarin tapahtuman projektipäällikkö Jatta Nurmi yhteistyötä kaupungin kanssa.

Nuorkauppakamarin kanssa yhteistyössä tapahtumaan osallistuivat myös muun muassa MLL Mynämäki, Lastenteatteri Saviruukku, Unikulma sekä useat näytteilleasettajat.

– Yhteistyön ansiosta saimme järjestettyä lapsille monenlaista tekemistä ja kaikki ilmaiseksi, kehui Jatta Nurmi.

Pukkalan perhe Turusta oli muiden lapsiperheiden mukana Naantalin torilla. Turkulaiset oli tapahtumaan houkutellut naantalilainen ystävä, eivätkä Pukkalan perheen lapset Lasse ja Lotta joutuneet pettymään. Tekemistä riitti ehkä liiankin kanssa, sillä nopealiikkeinen Lasse olisi halunnut touhata joka paikassa samaan aikaan.

Juhlaviikko päättyy lauantaina

Sunnuntaiseen toritapahtumaan kuului olennaisena osana myös kävelyreitit, jotka alkoivat ja päättyivät Naantalin torille. Tarjolla oli kaksi eripituista reittiä, joiden varsilla oli erilaisia tehtävärasteja.

Viime viikonlopun aikana Naantalin 575-vuotista taivalta juhlistettiin myös monin eri tavoin. Sunnuntai oli todellinen lasten päivä, sillä LoveNaantalin lisäksi vietettiin Lasten Museopäivää. Lauantaina Kirkkopuistossa vietettiin naamiaisia ja aiemmin viime viikolla ihasteltiin muun muassa Naantalissa vieraillutta ohjusvene Naantalia.

Eivätkä tapahtumat vielä lopu. Torstaina ohjelmassa on koululaisten liikuntapäivä Kuparivuorella ja juhlaviikon huipentaa lauantai-illan iso ilotulitus. Vanhan kaupungin yllä nähdään ilotulitteiden väriä kello 21 alkaen.

Marko Vuosjoki