Kuusiston linnanraunioilla vietetään viikonloppuna Piispanpäiviä

Ohjelmaa koko perheelle

Kaarinan Piispanpäiviä juhlitaan jälleen Kuusiston linnanraunioiden jylhissä maisemissa. Kuva: Ragip Önsoy.

KAARINA. Kaarinan Kuusistossa vietetään lauantaina 18. ja sunnuntaina 19. elokuuta Piispanpäiviä. Tänä vuonna Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sekä yhteistyötahojen järjestämillä perinteisillä Piispanpäivillä on ohjelmaa enemmän kuin koskaan.

Lauantaina ohjelmaa on tarjolla kello 13–19. Kuusiston Taidekartano on auki ja linnanraunioilla järjestetään kulttuurikävely klo 13. Lastentapahtuma Datum in Custu starttaa klo 14 nukketeatteri Taiga-Matto, Viikinkiseikkailulla. Taidekartanolla on työpaja samaan aikaan klo 14. CirqTec akrobatiaesitys on klo 14.45 ja sen jälkeen on mahdollisuus osallistua Taiga-Maton työpajaan tai sirkustyöpajaan. Ykkösryhmä esittää yläpihalla non-stop improa klo 14–17. Myös kirkonrotat Hilda ja Hulda ovat mukana tapahtumassa. 

Piispanpäivien Suomalaisin sävelin -konsertissa klo 18 Kuusiston kirkossa Sanna Matinniemi laulaa Jenna Ristilän säestämänä Oskar Merikannon rakastetuimpia yksinlauluja sekä kauneimpia suomalaisia kansanlauluja. Konserttiin on vapaa pääsy.

Sunnuntaina ohjelmaa järjestetään kello 12.30 alkaen. Silloin arkkipiispa Tapio Luoma asettaa kaarinalaisille tutun papin Henri Kestin kappalaisen virkaan Kuusiston kirkossa. Henri Kesti saarnaa messussa. Penkkejä ja äänentoisto on järjestetty myös pihalle ja piispanmunkit ja kirkkokahvit on luvassa viereisessä Kanttorilassa.

Kuusiston Taidekartano on avoinna klo 13–19 ja Musiikkiopisto Arkipelag konsertoi Taidekartanolla klo 15.

Kuusistoon on bussikuljetus. Kirkkobussi Piispanristiltä klo 11.45 reittiä Kuovinkadun päiväkoti – Poikluomantie – Poikluoman seurakuntatalo – Pyhän Katariinan tie – Vaakunatie – Kartanontie – Hovirinnantie – Kaarinan kirkko klo 12 – Oskarinaukio – Paraistentie – Kuusiston kirkko. Paluu noin kello 14.15 alkaen.