From the Bacement -musiikkiesitys uudistettuna Linnateatterin lavalle

Kuvassa etualalla Juuso Peippo ja taustalla laulajat Laura Katila ja Juha Läntinen sekä kitaristi Kalle Ylikylä Turun Gongissa From the basement -keikalla 25.8.2017. Kuva: Jussi-Pekka Järvinen.

Turussa nähdään pian erityinen musikaalimainen teos, jonka 23 kappaleesta jokaisen on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut Kaarinasta kotoisin oleva ja sittemmin tamperelaistunut Juuso Peippo.

MUSIIKKI. Perjantaina 17. elokuuta Turun Linnateatterin Domino-salissa on mahdollisuus kokea kertaluonteinen ja kokonaisvaltainen kaikenikäisille suunnattu musiikkiesitys From the Basement. Luvassa on tarinankerrontaa ajattoman musiikin voimin, laulua ja visualiikkaa. Kyseessä on kaarinalaislähtöisen Juuso Peipon tähänastinen elämäntyö.

Konsepti on ainutlaatuinen, sillä näytös kehittyy ja muokkautuu kerta kerralta. Esitys on nähty aiemmassa muodossaan muun muassa viime vuonna Turun Gongissa ja sitä edellisenä vuonna Tampereen Yo-talolla sikäläisin esiintyjin tähditettynä. Tämänkertainen esitys Turussa toteutetaan pääosin turkulaisin voimin. Musikaali on 12-henkiselle bändille sovitettu noin 1,5 tunnin mittainen show, jonka musiikkityylit vaihtelevat kevyestä lounge-jazzista ja lattarivaikutteista aina vauhdikkaampaan motowniin ja hardrockiin asti.

Jokainen musikaalin nuotti on jo pienenä musiikkikipinän saaneen Juuso Peipon kynästä, mikä kertoo muusikon monipuolisuudesta. Shown juonenkäänteet kumpuavat elävästä elämästä. Ihmissuhteet ja ihmismieli ovat ihmisyyden peruspalasia. Tarina kertoo, kuinka helposti ne voivat särkyä. Peipon lisäksi rooleissa on kolme muuta laulajaa.

Lopputyöstä elämäntyöksi

Juuso Peippo kertoo olevansa Turun seudun musiikkiopiston kasvatti. Hän ehti olla musiikkiopiston kirjoilla kymmenisen vuotta aina Kaarinan Hovirinnan ala-asteen musiikkiluokalta lähtien. Opinnot jatkuivat Turun Puolalanmäen musiikkilukiossa. Lukion jälkeen parikymppisenä opiskelupaikka löytyi Tampereen ammattikorkeakoulusta, jonka musiikkipedagogin suuntautumislinjalta hän valmistui vuonna 2011. From the Basement on alun perin hänen lopputyönsä musiikkipedagogin opintoihin.

Tarinaa on viety sen jälkeen eteenpäin. Tämänkertainen versio on nimeltään 2.0. Mukaan on tullut uusia kappaleita ja taustakankaalle heijastettavia upeita visuaaleja. Seuraavaksi vuoden päästä luvassa voi olla 2.5 tai 3.0, kun esitys kasvaa. Esitystä on tavoitteena kehittää musikaalimaisempaan suuntaan vuorosanoineen, joita ei vielä sisälly paljon esitykseen, Peippo kaavailee.

Musikaaliprojektin lisäksi Juuso Peippo opettaa Nokialla Pirkan opistolla ja Tampereella Musiikkikoulu Musiikkitoteemissa pääasiassa kitaran soittoa, keikkailee oman bändin kanssa ympäri Suomea ja luotsaa erilaisia kuoroprojekteja.

Koska aikaa ei ole loputtomasti, olen nähnyt hyvänä ratkaisuna keskittää oman musiikin tekemisen tähän esitykseen, joka on samalla tiivistelmä tähänastisesta säveltäjän urastani, hän sanoo.

Näytös oli tarkoitus esittää ensin Gongissa. Gongin lopetettua korvaava tila järjestyi Linnateatterin Domino-salista, joka vetää jopa 500 ihmistä.

Marjo Peltoniemi