Naantalin Luolalanjärven ulkoilumahdollisuuksia tehdään tutuksi sunnuntaina

Rannan eliöt tulevat tutuiksi Naantalissa sunnuntaina.

NAANTALI. Naantalin Luolalanjärvellä on sunnuntaina 20. toukokuuta koko perheen kalastus- ja luontopäivä kello 14–17.

Viime vuonna yli 150 ulkoilijaa kerännyt ulkoilutempaus on taas täynnä ohjelmaa niin perheen pienimmille, kuin jo varttuneemmillekin ulkoilijoille. L-S Kalatalouskeskuksen pisteellä pääsee kokeilemaan omia kalantunnistustaitoja ja tutustumaan kalojen biologiaan. Luolalanjärven lintuja pääsee tarkkailemaan lintulavalta, omat kiikarit kannattaa ottaa mukaan! Linnuille rakennetaan uusia linnunpönttöjä ja vanhoja korjataan Naantalin seudun luonnonsuojeluyhdistyksen opastuksella. Pienimmätkin järven ja rannan eliöt tulevat tutuiksi Valonian pitämällä “ötökkärastilla”. Luolalanjärveä kiertävälle luontopolulle kävijät opastaa Armonlaakson vaeltajat. Partiolippukunta Naantalin Siniset myyvät lettuja.

Tapahtuma-alueena toimii pääosin Luolalanjärven itäpuolen lintutornin ympäristö (Laidunpolku 33). Pysäköinti tapahtuman aikana Mauste-Sallisen pysäköintialueella (Emännänkatu 4).

Tapahtuman järjestää L-S kalatalouskeskus ja Naantalin seudun luonnonsuojeluyhdistys yhteistyössä Valonian, Armonlaakson vaeltajien ja Naantalin kaupungin kanssa.

Tapahtuma on osa L-S kalatalouskeskuksen Vesille viihtymään!- hanketta, jonka tavoitteena on lisätä lähivesien käyttöastetta ja edistää kalastusharrastusta ja luonnossa liikkumista yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa. Hanke saa osarahoitusta Varsin Hyvä ry:ltä.