A-Laiturit tuplasi varastoalueensa

RAISIO. Raisiolainen A-Laiturit Oy on panostanut laitureiden toimitusnopeuteen laajentamalla varastoaluettaan lähes hehtaarilla. Varastointialue on nyt yli kaksi kertaa aiempaa suurempi, joten kevään ja kesän laiturisesonkia varten voidaan varautua tehokkaasti koko talven ajan ja asiakas saa sesonkiakana laiturin vaikka heti mukaansa.

Nousukausi näkyy myös laiturikaupassa. Suurempi varastoalue tulee tarpeeseen myös ulkomaankaupan vilkastumisen tarpeisiin.

– Kesän aikana emme ehdi valmistaa laadukkaita laitureita sillä tahdilla, mitä niitä tilataan. Emme halua odotuttaa asiakkaitamme, joten olemme päätyneet ratkaisuun, jossa talvi tehdään laitureita varastoon ja keväällä ja kesällä laturin voi ostaa ”suoraan hyllystä” eli meiltä saa ihan oikeasti laiturin vaikka heti mukaan, kertoo toimitusjohtaja Matti-Pekka Vähätalo.

A-Laiturit on Suomen johtajava satamarakentaja, jonka pitkä osaaminen ja kokemus on ollut kysyttyä myös ulkomailla. A-Laiturit on rakentanut satamia muun muassa pohjoismaihin, Venäjälle, Saksaan, Hollantiin, Ranskaan ja Espanjaan.

– Varaudumme viennin kasvuun rakentamalla varastoon satamakokonaisuuksia. Isoissa tilauksissa tällainen ennakointi on välttämätöntä tai muuten mittava toimitus sekoittaa normaalin logistiikkamme, kuvailee Vähätalo.

Laiturikaupan kasvuodotukset näkyvät A-Laitureilla myös rekrytoinnissa, sillä lisää henkilökuntaa on palkattu jatkuvasti. Nuoret työntekijät suorittavan useimmiten työn ohella ammattitutkinnon ja käyvät läpi A-Laitureiden oman ”kisällikoulutuksen”.

– Työn ja koulutuksen yhdistelmällä taloon on saatu osaavaa ja motivoitunutta työvoimaa, summaa toimitusjohtaja Vähätalo.