TURKU. Turun Kaupunginteatteri ja Föli aloittavat syksyllä kokeiluluontoisen yhteistyön, jossa teatterilippu toimii myös bussilippuna sekä mennessä että tullessa. Parkkipaikan metsästämisen vaihtoehtona on jatkossa siis vihreä ja ilmainen kyyti kulttuurin pariin.

Kokeilu on käytössä Fölin kaikilla linjoilla, joten bussilla pääsee maksutta kulkemaan teatteriin Turun lisäksi myös Kaarinasta, Liedosta, Raisiosta, Naantalista ja Ruskolta.

– Föli lähtee innolla toteuttamaan tätä ainutlaatuista yhteistyötä, sillä muualla Suomessa, eikä juuri ulkomaillakaan, tällaista lippuyhteistyötä ei edes olisi mahdollista toteuttaa. Turun Kaupunginteatterin esityslippu nimittäin toimii itsessään Fölinkin matkalippuna, eli bussin lukijalaite lukee lipusta viivakoodin eikä muuta lippua tarvita. Haluamme Fölissä olla luonteva liikkumistapa erilaisiin tapahtumiin ja kulttuurin pariin, joten Turun Kaupunginteatteri on luonteva yhteistyökumppani. On kiinnostavaa nähdä, minkä verran tätä uutta kulkumahdollisuutta käytetään, kommentoi Turun kaupungin joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte.

Myös Turun Kaupunginteatterin toimitusjohtaja Arto Valkama on myös kokeilusta mielissään:

– Haluamme madaltaa entisestään kynnystä tulla teatteriin ja ympäristövastuun nimissä kannustamme joukkoliikenteen käyttöön. Yhteistyö Fölin kanssa tarjoaa helpon ratkaisun niille, jotka autoilun sijaan haluaisivat saapua suoraan ovelle.

Esitykseen voi hurauttaa kätevästi myös kaupunkipyörällä, kun kaupunkipyöräjärjestelmä otetaan käyttöön Turussa 1.5.2018. ”Fölläreiden” pyöräparkki nro 30 löytyy teatterin edustalta jokirannasta osoitteesta Itäinen Rantakatu 14.