Raisiolaisen naissalibandyn tulevat tähdet kirmasivat innokkaina reikäpallon perässä sunnuntaina Raision lukiolla järjestetyssä kortteliliigan turnauksessa.
RAISIO. Raision lukiolla kaikuvat sunnuntaina 8. huhtikuuta erikoisilta kuulostavat kannustushuudot. ”Liskot, liskot! Hyvä Liskot!” Mistä ihmeestä siis on kyse? No, tietenkin tyttösalibandyn kortteliliigan turnauksesta, jossa kotikenttäetu oli raisiolaisella salibandyseura Salamandersilla. Turnauksessa pelattiin 11 salibandyliiton alaista kortteliliigan ottelua.
Salamanders on perustettu jo vuonna 1996, mutta junioritoiminta on ollut suhteellisen hiljaista. Nyt Salamandersissa pelaa kahden naisjoukkueen lisäksi vuosina 2009–2010 syntyneiden tyttöjen kortteliliigajoukkue.
– Pelaan itse naisten joukkueessa ja halusin, että tytötkin saavat mahdollisuuden harrastaa salibandya, kertoo tyttöjoukkueen valmentaja Mari Villman parin vuoden takaisesta päätöksestä perustaa tytöille oma joukkue.
Tytöt ovatkin harjoitelleet parin vuoden ajan ahkerasti ja aloittivat Salibandyliigan alaisessa kortteliliigassa heti syksyllä 2016.
– Tyttöjen pelaaminen on kehittynyt huimasti. Toki, nuoria tyttöjä kun ovat, joskus he vähän ”nukahtavat” kentällä, valmentaja sanoo.
– Peleihin keskittyminen on kuitenkin parantunut huimasti. Ensimmäisissä otteluissa tytöt seurasivat usein enemmän sitä, mitä katsomossa tapahtuu kuin sitä, mitä kentällä tapahtuu, nauraa Villman.
Ja sitä tärkeintä, innostusta, on tietenkin riittänyt alusta saakka.
– Joukkue on innokas ja taistelutahtoinen porukka. Ja iloa riittää, se on tärkeää! Villman iloitsee.
Uusia pelaajia otetaan mukaan
Salamandersissa halutaan pitää salibandyharrastuksen aloittamisen kynnys matalana. Mari Villman vinkkaakin, että joukkueeseen otetaan mielellään mukaan uusia liikuntaharrastuksesta kiinnostuneita tyttöjä.
– Salamandersin nettisivuilta löytyvät minun yhteystietoni. Ottakaa yhteyttä ja tulkaa mukaan iloiseen joukkoomme, kannustaa Villman.
Tällä hetkellä joukkueessa on yhdeksän pelaajaa. Se on riittävä määrä kortteliliigan peleihin, joissa kentällä on samanaikaisesti maalivahdin lisäksi neljä kenttäpelaajaa.
– Harvoin meillä on näin hyvä tilanne kuin nyt, että saamme kaikki yhdeksän jalkeille turnauksiin. Lisää pelaajia kaivattaisiin, valmentaja toteaa.
Villman lähettää myös terveisiä pelaajien vanhemmille.
– Tässä yhteydessä on syytä kiittää vanhempia. He ovat olleet aktiivisesti mukana, ja ilman heidän apuaan joukkueen toimintaa olisi raskasta pyörittää, hän muistuttaa.
Maalivahdin taakka on joskus raskas
Yksi keväästä 2016 asti joukkueessa mukana olleista tytöistä on joukkueen maalivahti Piitu.
Piitu siirtyi kenttäpelaajasta maalivahdin vastuulliseen rooliin tälle kaudelle.
– Halusin kokeilla ja huomasin, että maalivahtina on kivempaa kuin kenttäpelaajana. Onhan se maalivahdin homma joskus rankkaa, mutta aika hyvin olen pärjännyt, sanailee Piitu sunnuntain turnauspelien jälkeen.
Niin, ja miten niissä peleissä kävi? No, kortteliliigan peleissä tulos ei ole ratkaiseva, vaan se, että kaikilla on kovasti yritystä, hauskaa ja että kaikki saavat kokea liikunnan riemua.
Marko Vuosjoki