RAISIO. Raision terveyskeskus kokeilee uutta käytäntöä sairauslomatodistusten kirjoittamisessa. Sairaan lapsen hoitamiseen tarvittavan todistuksen saa terveydenhoitajalta ilman ajanvarausta arkipäivisin klo 10–12. Sama toimintatapa koskee työikäisiä. Työntekijät voivat saada työnantajan edellyttämän sairauslomatodistuksen sairaanhoitajan vastaanotolta arkisin klo 12-14.

Kokeilu alkaa maanantaina 16. huhtikuuta ja käytäntö on voimassa kaksi kuukautta. Kokeilulla pyritään vähentämään ruuhkaa terveyskeskuksen ajanvarauksessa.

Sairauslomatodistuksia ei voi antaa puhelinsoiton perusteella, joten kokeilu säästää potilaat soittamiselta ja takaisinsoiton odotukselta. Pikavastaanotoilla ei tehdä hoitotoimenpiteitä eikä niillä voi hoitaa muita asioita. Ilman ajanvarausta saapuvien potilaiden on kuitenkin syytä varautua pieneen jonotukseen.