40 vuotta täyttävä Naantalin kamarikuoro konsertoi yhdessä Chorus Umbraen kanssa

Keskiviikkona 25.4. Naantalin Kamarikuoro konsertoi yhdessä Chorus Umbraen kanssa. Joulukuussa kuoron 40-vuotisjuhlavuosi huipentuu kabareehen, jossa kuorolaiset panevat musiikilliset ja draamalliset taitonsa aivan uudella tavalla koetteille.


NAANTALI. Naantalin kamarikuoro ja Chorus Umbrae esiintyvät yhdessä Naantalin opiston Kristoffer-salissa 25. huhtikuuta kello 19. Yhteiskonsertissa esitetään lauluja rakkaudesta, intohimosta, kuolemasta ja rauhasta. Molempia kuoroja johtaa Antti Haapalainen.

Naantalin kamarikuoron laulujen tekstit kertovat rauhasta niin luonnon helmassa kuin kuoleman syleilyssä. Chorus Umbraen ohjelma koostuu Claudio Monteverdin ja Orlando di Lasson madrigaaleista, joiden teksteissä rakkauden ilot ja tuskat vuorottelevat. Ohjelmistoon valittujen kappaleiden säveltäjiä ovat muun muassa Johannes Brahms, Waughan Williams, Heikki Sarmanto ja Raisiossa syntynyt Nils-Eric Fougstedt.

Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Naantalin kamarikuoro on vajaan 30 laulajan aktiivisesti toimiva sekakuoro, joka esiintyy säännöllisesti useita kertoja vuodessa. Kuorossa on laulajia sekä Naantalista että lähikunnista. Kuoro on esiintynyt vuosikymmenien varrella useita kertoja myös ulkomailla. Kesällä 2017 kuoro konsertoi Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan merkeissä Yhdysvaltojen Minnesotassa. Kamarikuoron monipuolisuudestaan tunnettu ohjelmisto ulottuu kuorokirjallisuuden klassikoista ja uudisteoksista viihteelliseen ja vakavaan.

Chorus Umbrae on lauluyhtye, joka on syntynyt halusta laulaa yhdessä hyvää kuoromusiikkia. Esiintyminen ei alun perin ollut yhtyeen päätarkoitus, mutta viime vuosina konsertteja on ollut tihenevään tahtiin. Yhtyeen koko vaihtelee tilanteen mukaan 6–16 laulajan välillä. Yhtyeen jäsenet ovat kokeneita kuorolaulajia ja moni heistä laulaa myös muissa kuoroissa. Yhtye taipuu helposti niin renessanssimusiikkiin kuin barbershop-lauluihinkin.

*Muokattu 19.4. klo 16.08 kuvatekstistä viikonpäivä oikeaksi.