27 valtuutettua haluaisi digipalvelupisteen Naantalin kirjastoon

NAANTALI. Naantalin 23. huhtikuuta kokoontuneessa valtuustossa jätettiin Vilhelm Junnilan (ps.) ja 26 muun valtuutetun allekirjoittama valtuustoaloite digipalvelupisteen perustamisesta Naantalin kirjastoon. Palvelupisteellä päivystäisi “digitalkkari”,  joka osaisi vastata ikäihmisten kysymyksiin ja neuvoa tarvittaessa Internetin käytössä ja muissa epävarmuutta herättävissä asioissa.

– Tehtävä voitaisiin hoitaa kesätyöntekijöiden ja pitkäaikaistyöttömien sekä mahdollisesti myös vapaaehtoistyöntekijöiden yhteisvoimilla, aloitteessa ehdotetaan. 

Naantali on osallisena ikäihmisten sähköisessä palvelualustassa, jonka lisäksi kotihoidossa tuotetaan myös neuvontapalvelua arjen askareisiin. Sähköiset palvelut eivät kuitenkaan allekirjoittaneiden mukaan tavoita suurta osaa ikäihmisiä, jos heillä ei ole tietotaitoa tai kykyä hoitaa asioita itsenäisesti.

– Esimerkiksi pankin palveluajat ovat muuttuneet olemattomaksi ja osalla pankkeja lähin konttori löytyy toisesta kaupungista. Apua tarvitsevia on paljon, joista suurin osa iäkkäitä. Kynnys hakea ulkopuolista apua muodostuu usein korkeaksi, aloitteessa todetaan. 

Kirjastoon palvelupiste sopisi aloitteen mukaan siksi, että ikäihmiset ovat muutenkin ahkeria lukijoita ja kirjaston käyttäjiä.