Vuoden vierasvenesatama 2018 -äänestyksen voitto Naantaliin

Naantalin vierasvenesataman yrittäjät Miska Pekkola (vas.) ja Petri Silvo puolisoidensa Anna-Maija Pekkolan ja Satu Silvon kanssa. Kuva: Heidi Koivunen.

Naantalin Vierasvenesatama Oy kehittää veneilijöiden viihtyvyyttä edistäviä palveluita jatkuvasti. Viime kesäksi valmistui rantaan uusi palvelurakennus ravintoloineen. Nyt yrityksellä on työn alla Kauppakassi-palvelun jatkokehittäminen.

NAANTALI. Vene 18 Båt -messuilla 9. helmikuuta julkistettiin Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n Vuoden vierasvenesatama -äänestyksen voittajiksi Naantalin Vierasvenesatama ja Saariston ranta Liperissä. Kunniamaininnat venesatamakomitea jakoi tänä vuonna Kemiön Kasnäsille ja Korpilahden Laivarannalle.

Äänestäneiden veneilijöiden palautteessa toistuivat hyvä ja monipuolinen palvelu, motivoitunut henkilökunta ja yleinen ilmapiiri. Erityisesti kiitosta sai Naantalin vierasvenesatamaan viime keväänä noussut uusi palvelurakennus sekä ravintola After Sail 714.

Naantalin Vierasvenesatama Oy:n yrittäjä Miska Pekkola on iloisen yllättynyt huomionosoituksesta.

– Tällaiset palkinnot ovat erityisen hienoja saavutuksia, koska ne edustavat suoraa palautetta asiakkailta. Ja asiakkaat ovat totta kai toimintamme suola, toteaa Pekkola tyytyväisenä.

Tiesitkö?

Vuoden vierasvenesatama -palkinnolla innostetaan vierasvenesatamia kehittämään palveluitaan entisestään. Palkintoon sisältyy satamatoiminnan kehittämiseen tarkoitettu Suomen Messusäätiön myöntämä 2 500 euron palkinto.

Vuoden vierasvenesatama 2018 -äänestyksessä ajalla 1.7.–30.9.2017 annettiin kaikkiaan lähes 3000 ääntä. Äänestettäviä satamia oli tällä kertaa rannikolla noin 180 ja sisävesillä 120. Mukana olivat kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä ne vieraslaiturit, jotka ovat aikaisemmin äänestyksessä menestyneet.

Pekkolan mukaan uusi veneilykausi tuo tullessaan viime kesänä aloitetun kauppakassi-palvelun edelleenkehittämistä. Kauppakassi-palvelua he järjestävät vierasvenesatamaan saapuville veneilijöille yhdessä K-supermarket Ellenin ja VG-62 ry:n kanssa.

– Parhaillaan kehitämme koodareiden kanssa Kauppakassi-puhelinsovellusta. Kehitystyö on kesken, mutta onneksi on vielä hetki aikaa kiireisimpään sesonkiin, joka alkaa perinteisesti juhannuksesta, sanoo Pekkola.

– Palveluita kehitellään matkailijaelämän helpottamiseksi. Viime kesänä suurimman suosion saivat osakseen K-supermarket Ellenin tarjoamat kauppapyörät, joilla veneilijöiden oli helppo ja nopea polkea kauppaan. Muuten jo nyt Naantalin rannasta löytyy mielestäni palveluita hyvällä skaalalla, lisää Pekkola.

Odotukset tulevalle veneilykaudelle ovat huipussaan.

– Toivomme lämpimiä kesäkuukausia. Tuleva kausi on palvelurakennuksellemme toinen ja kun sen ensimmäinen kesä oli henkilökunnallemme mukavan työntäyteinen, sopii odottaa vähintäänkin vastaanvanlaista täksi kesäksi, enteilee Pekkola.

Niin vierasvene- kuin kotisatamapaikat ovat varattavissa sähköisesti Naantalin Vierasvenesataman nettisivuilla. Satamatoimisto avautuu jälleen 27. huhtikuuta.

Katariina Mäkinen-Önsoy