Raision Chemistry Parkissa kierrätetään nyt styroxia

RAISIO. PS Processing Oy on avannut EPS:n eli styroxin keräyspisteen Raision Chemistry Park:iin.

Pisteeseen voivat sopimusasiakkaamme tuoda keskitetysti EPS-jätteensä. Olemme vuodesta 2011 asti kehittäneet toimintaamme EPS:n kierrättämiseen, toteaa toimitusjohtaja Jarno Helistölä.

Styroxia käytetään sen kestävyyden ja lämmöneristävyyden vuoksi paljon rakentamisessa. Styrox-jäte hävitetään muovijätteiden tai polttokelpisten jätteiden joukossa. Styroxia on kuitenkin usein erityisesti rakennustyömailla niin paljon, että ympäristöystävällisempi keino on kierrättää se erilliseen styroxin keräyspisteeseen, josta se päätyy uusiokäyttöön, mikä pienentää styroxin hiilijalanjälkeä huomattavasti.

Raision lisäksi yrityksellä on Varsinais-Suomessa ennestään toimipiste Laitilassa.

Raision Chemistry Parkissa on luonteva paikka kehittää toimintaamme edelleen. Toivomme seudun toimijoiden kanssa tiivistä yhteistyötä. Lisäksi olemme käynnistäneet Turun ammattikorkeakoulun kanssa yhteishankkeen kansainvälistymis- ja kehittämismahdollisuuksista EPS:n kierrättämisessä, yritys tiedottaa.

Helistölän mielestä Turun ammattikorkeakoulun kanssa käynnistetty yhteishanke ja kiertotalouden oppimisympäristö luovat hyvän pohjan kehittää seudullista erityisosaamista kiertotalouteen yritysnäkökulmasta.

Janica Vilen