Piikkiön Osuuspankin vakavaraisuus parani entisestään

YRITYSUUTISET. POP Pankki -ryhmään kuuluvan Piikkiön Osuuspankin vuoden 2017 liikevoitto oli 742.000 euroa. Liikevoittoprosentiksi taseen vuosikeskiarvosta muodostui 0,7 prosenttia. Vakavaraisuus kasvoi 4,2 prosenttiyksikköä ollen vuodenvaihteessa 24,5 prosentin tasolla. Talletukset kasvoivat 6,1 prosenttia ja vakuutus- ja rahastosijoitukset 12,2 prosenttia.

– Osa asiakkaista arvostaa turvallisia pankkitalletuksia ja osa hakee parempaa tuottoa esimerkiksi vakuutus- ja rahastosijoituksista, toteaa pankin toimitusjohtaja Jari Heinonen.

– Kuluvan vuoden maaliskuussa olemme laajentaneet sijoitusvalikoimaa UB:n reaaliomaisuusrahastoilla, joihin onkin ollut kiinnostusta, hän jatkaa.

Piikkiön Osuuspankin luottokanta kasvoi 2,1 prosenttia. Luottoja nostettiin ja uudistettiin 21 miljoonaa euroa.

– Ennusteet korkojen noususta ovat lisänneet asiakkaiden halukkuutta ottaa lainalleen korkokatto tai kiinteäkorko, jolloin korkonousu ei vaikuta perheen arkeen, Heinonen toteaa.

Piikkiön Osuuspankki avasi Kaarinan keskustaan helmikuussa uuden konttorin.

– Uusi pankkikonttori uudistuvan Kaarinan keskustassa antaa oivan mahdollisuuden asiakkaiden ja pankin kohtaamiselle. Haluamme olla asiakkaiden helposti saavutettavissa, Heinonen sanoo.

– Kehitämme koko ajan henkilökuntamme osaamista, joten asiakkaat saavat asiantuntevaa ja monipuolista palvelua, hän jatkaa.

Pankin naapuriksi muutti Aninkaisten Kiinteistövälityksen Kaarinan konttori. Näin asunnonvaihtajille on tarjolla apua niin asunnon myyntiin ja ostoon kuin rahoitukseen saman katon alta.