Masku palkitsi ansioituneita urheilijoitaan

Maskun kunnan valitsemat vuoden vammaisurheilija Jere Suominen, vuoden tyttöurheilija Vilma Pouttula, vuoden poikaurheilija Viljami Itämeri ja vuoden valmentaja Olli Larkela pokkasivat palkintonsa palkintogaalassa.

Palkintogaalassa korostettiin liikunnan merkitystä hyvinvoinnin ja myös oppimisen edistäjänä. Kulttuuriakaan ei unohdettu.

MASKU. Maskun kunta muisti keskiviikkona 7. maaliskuuta järjestetyssä palkintogaalassaan viime vuonna ansioituneita urheilijoita, valmentajia ja seura-aktiiveja. Myös kulttuurin saralla tehty ansiokas työ palkittiin. Gaalan avauspuheenvuoron pitänyt hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Kirsi Siira muistutti liikunnan positiivisista vaikutuksista.

– Säännöllisellä liikkumisella ja sen harrastamisella on useita positiivisia vaikutuksia terveyteen ja viimeisten tutkimusten mukaan myös oppimiseen, totesi Siira.

Yksi kunnan monista tehtävistä on tukea urheiluseuroja, jotta niillä olisi mahdollisuus liikuttaa nuoria. Tätä tärkeää tehtävää halutaan Maskussakin toteuttaa.

– Hyvinvointilautakuntana haluamme tutustua paikallisiin urheiluseuroihin ja nuoriin urheilijoihin sekä tukea seuroja, jotka kannustavat ja innostavat nuoria liikkeelle, sanoi Siira.

Yli kolmekymmentä palkittua

Palkintogaalassa jaettiin yli kolmekymmentä palkintoa, vaikkakin muutaman merkittävimmän palkinnon saaja oli estynyt saapumasta paikalle. Se heille suotakoon, sillä syyt poissaoloon olivat ainakin osittain samoja kuin palkituksi tulemisen syyt.

Nuorten ohjaajan palkinto myönnettiin Maskun 4H:n ja Pakaisten kyläyhdistyksen aktiivi Raili Selinheimolle.

– Raili on ikävä kyllä estynyt saapumasta paikalle, sillä hän on tälläkin hetkellä vetämässä nuorille heppakerhoa, kertoi palkintogaalan juontanut Maskun kunnan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Rene Ahonen.

Vuoden 2017 seuratyöntekijäksi valittu Maskun Temmon judojaoston puheenjohtaja ja seuran pitkäaikainen valmentaja Netta Ruusunen ei myöskään päässyt palkintogaalaan paikalle, kuten ei päässyt vuoden urheilija, Turun Urheiluliiton väreissä kilpaileva korkeushyppääjä Ville Waherkaan. Waherin viime vuoden kovin saavutus oli hallissa hypätty SM-hopea helmikuussa.

Vuoden tyttöurheilijan palkinnon pokkasi kultaa lentopallon C-tyttöjen aluejoukkueiden SM-turnauksessa voittanut Vilma Pouttula, vuoden poikaurheilijana palkittiin Turun Urheiluliiton riveissä 3×800 metrin viestissä SM-pronssia juossut Viljami Itämeri ja vuoden vammaisurheilijaksi valittiin golfari Jere Suominen, joka sijoittui toiseksi Kiinan Macaossa pelatussa ykköstason Special Olympics -kilpailuissa, 47:n pelaajan kilpailussa.

Vuoden valmentajan pokaalin kumarsi itselleen Maskun Palloseuran C-poikien vastuuvalmentajana viime vuodesta lähtien toiminut Olli Larkela. Tämän palkinnon perusteina oli erityisen hyvä työ nuorten liikuttajana, sillä MaPS:n pojat eivät jättimenestyksiin kentällä yltäneet, mutta joukkue, johon yhdistettiin kahden eri ikäluokan pojat, niitti mainetta erityisesti upealla joukkuehengellään. Olli Larkelan valmennuksen aikana pelaajien määrä on jopa lisääntynyt, mikä on perin harvinaista tämän ikäluokan palloilujoukkueissa.

Seurakunnalle kulttuuripalkinto

Urheilugaalaankin sopii mainiosti yksi kulttuuripalkinto. Maskun kunta palkitsi myös vuoden 2017 kultturiteon, jonka sai Maskun seurakunta Mannerlahden historiikin teettämisestä. Alunperin kreivi Carl Robert Mannerheimin – marsalkka Mannerheimin isän – rakennuttaman huvilan historian oli jo aikakin saada arvoisensa tunnustus historiikin muodossa.

– Mannerlahden historiikki kokoaa yhteen 150 vuoden ajalta hienon rakennuksen elämän, toiminnan ja ihmiset. Samalla se nostaa esille paikan merkityksen lähialueen ihmisille, kehuttiin seurakunnan kokoamaa historiikkia.

Marko Vuosjoki