Kuntapäättäjän kulma: Hiihtoloma kotikutoisesti Kaarinassa

KOLUMNI. Tämänkertainen kuntapäättäjän kirjoitus ei ole suoranaisesti kunnallista päätöksentekoa tai masentavaa uutisointia ulkomailta. Itsekkäästi ajattelin kertoa hiihtolomastamme (tai oikeammin pojan lomasta, aikuiset vuorottelivat töittensä mukaan).

Kerrankin voi sanoa, että sää suosi suomalaista. Aurinko paistoi ja hanki kimalteli. Hiihtoloma alkoi perinteisesti hiihtämällä, Keskuskentän laduilla. Ilokseni sain kuulla, että laduilla oli runsaasti hiihtäjiä ja ladut hyvässä kunnossa. Perheen hiihtäjillä oli eväät mukana ja he viettivät hienon päivän laduilla.

Seuraavaksi oli iskän vuoro liikkua. Otimme kohteeksi Kaarinan uimahallin ja loistavan Wibit-radan. Rata on jo itsessään mahtava, mutta uinninvalvojat tekivät siitä vielä hauskemman hauskoilla juonnoillaan ja kannustuksellaan.

Seuraavaksi pääsimme viettämään perinteisempää hiihtolomaa pulkkaillen. Kaarinasta löytyy monia kivoja mäkiä. Uimahallin mäessä voi yhdistää kivasti laskemisen ja jo mainitun Wibit-radan. Piispanristin hiekkamontuilta löytyy haastetta moneen makuun ja on sopivasti kävelymatkan päässä.

Luistelukin oli taas mahdollista Littoisten järvellä. Sieltä löytyy hienosti aurattu ja huollettu kenttä latuineen.

Vaikka lapsen ehdoilla lomaa vietettiinkin, niin myös iskä sai oman päivänsä. Sen päivän vietimme rusakkometsällä. Ulkoilun lomassa tosin oli myös nykypolven vaatimuksesta ruutuaikaa, happimyrkytystä ehkäistäksemme ja kyllähän ruutuaikaa tuli myös aikuisille Olympialaisia katsellessa.

Yhden päivän vietimme Paraisilla, siis matkustimme myös! Kävimme keilaamassa ja sen jälkeen syömässä paikallisessa ravintolassa. Hieno kaupunki se Parainenkin on, jopa talvella. Tosin olisi varmaan jäänyt väliin ilman keilahallia.

Kävimme myös leffassa, kun niin mukavasti kävelymatkan päässä on.

Siis toiminnantäyteinen viikko ja ihan kotikutoisesti pienellä rahalla.

Kaarina on hyvä paikka asua ja harrastaa! Suuri kiitos liikuntapalvelun henkilöstölle paikkojen ylläpidosta. Toivon myös viisautta päättäjille jatkossakin tehdä ennaltaehkäiseviä päätöksiä tukemaan vapaa-ajan Kaarinaa ja etenkin lasten ja nuorten liikkumista.

Tulihan sitä politiikkaa…

Jere Järvinen

Kaarinan kaupunginvaltuuston pj.