Kansanedustaja Esko Kiviranta pyytää valtiolta hätäapua Nousiaisiin

NOUSIAINEN. Sauvolainen keskustan kansanedustaja Esko Kiviranta on torstaina 1. maaliskuuta toimittanut eduskunnan puhemiehelle kirjallisen kysymyksen, jossa hän pyytää hätäapua Nousiaisten kuntaa kohdanneen vesikriisin hoitoon.

– Nousiaisten kunta joutui lauantaina 27.1.2018 poikkeukselliseen tilanteeseen, kun sen vesijohtoverkoston huomattiin putkirikkojen seurauksena saastuneen. Tästä aiheutui vatsatautiepidemia – satoja ihmisiä sairastui. Vedestä löytyi tutkimuksissa muun muassa E.coli -bakteereita, sapo-virusta sekä koliformisia bakteereita, Kiviranta taustoittaa.

– Vesikriisin hoidosta, johon kuului muun muassa vesijohtojärjestelmän klooraus useampaan kertaan, on aiheutunut ja aiheutuu kunnalle erittäin suuria kustannuksia. Kriisillä on suuri vaikutus kunnan talouteen, hän perustelee hätäavun pyytämistä.