SHHH! Huomenna Lainan päivänä Raision kirjastossa luetaan hiljaa yhdessä

RAISIO. Lainan päivänä torstaina 8. helmikuuta kello 17–19 Raision kaupunginkirjaston Runonurkassa luetaan kirjoja yhdessä ja ollaan ihan hiljaa. Pienessä lukuretriitissä korostetaan lukemisen ja hiljaisen läsnäolon puhdistavaa voimaa ja merkitystä.

Tapahtumassa saa tehdä esimerkiksi käsitöitä, mutta puhua ei saa. Jokainen voi lukea mitä kirjaa haluaa. Runonurkkaan tuodaan sohvia ja säkkituoleja, jotta hiljentyminen olisi mukavaa. Tarjolla on myös teetä.

Kirjastosalissa esitetään uutta dokumenttielokuvaa Kirjaston tarina, joka on tuotettu kunnianosoituksena suomalaisille kirjastoille. Dokumentissa kuullaan otteita yleisten kirjastojen vaiheista aina 1700-luvun lopulta nykypäivään. Asiakkaat ovat olleet aina kirjastotoiminnan ytimessä eikä heidän kertomuksiaan unohdeta nytkään.

Lastenosastolla tehtaillaan pinssejä haalarikansalaisten ja koululaisten iloksi klo 10–12, 13–15 ja 16–18.

Lainan päivän teemana on tänä vuonna Lukemalla kasvaa. Omia Lainan päivän tapahtumia voi jakaa somessa #lainanpäivä.

Lainan päivä on kirjastojen perinteinen teemapäivä, jota vietetään Suomen kirjastoissa 8.2. Lainan päivää on juhlistettu vuodesta 1984 asti.