Reittimuutos Fölin linjalla 300 – Rautalankadun pisto poistuu käytöstä

LIIKENNE. Turun seudun joukkoliikenne Fölin linjan 300 reittiin tehdään muutos maanantaista 19.2. alkaen. Reitti suoristetaan Kuninkojantielle siten, ettei linja enää jatkossa tee pistomaista käyntiä Rautalankadulle.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti reittimuutoksesta jo 3.5.2017. Lautakunta päätti tuolloin, että Rautalankadun pisto poistetaan 25.9.2017 alkaen sillä edellytyksellä, että liikennevalo-ohjaus on toteutunut Kuninkojantien ja Rautalankadun risteyksessä. Liikennevalo-ohjaus on nyt toiminnassa, joten reittimuutos voidaan toteuttaa.

Reittimuutoksen taustalla on halu sujuvoittaa linjan 300 kulkua. Linjalla 300 tehtiin vuonna 2017 noin 700.000 matkaa. Keskimäärin vain joka toisella käynnillä Rautalankadulta joko nousi yksi henkilö kyytiin tai jäi pois kyydistä. Rautalankadun päässä oleva pysäkki on jatkossakin käytössä linjalla 88, joka tarjoaa yhteyden muun muassa Länsikeskuksen palveluiden pariin.