Raisiolainen Aleksi Jorila valittiin Mr. Finlandiksi

Mr. Finland 2018 Aleksi Jorila on asunut Raisiossa kolmen vuoden ajan. Juuret hänellä on Turussa. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Suomen vanhimmassa yhtäjaksoisesti järjestetyssä miesmallikilpailussa voiton vienyt Aleksi Jorila toivoo julkisuuden toimivan ponnahduslautana mallin ja juontajan töihin.

RAISIO. Raisiossa asuvan Aleksi Jorilan, 26, viikonloppu 16.–18. helmikuuta oli erityisen kiireinen. Jorila voitti Mr. Turku 2018 -tittelin Night Club Marilynissä perjantaina, jonka jälkeen hän matkasi Helsingin Apollo Live Clubille Mr. Finland -finaaliin. Ja voittohan sieltäkin tuli!

– Voittamaan sinne lähti varmasti jokainen. Viikonloppu oli kaiken kaikkiaan onnistunut ja näytökset isoja erityisesti Apollo Live Clubilla, jossa järjestetyssä finaalissa juhlistettiin samalla Mr. Finland -kisojen 30-vuotistaivalta, Jorila huokaa.

Valtakunnan komeimmaksi mieheksi valitulle Jorilalle on luvassa mallisopimus sekä esittelymatka New Yorkiin. Jo voittoa seuranneella viikolla hänelle varmistui kaksi työkeikkaa keväälle ja lisää on luvassa.

– Julkistettavia työtehtäviä ovat ainakin viime keskiviikkona tekemäni sopimus turkulaisen Lindrothin puutarhan mainoskasvona sekä toukokuulle sijoittuva hyväntekeväisyystyö, jonka myötä lähden kehitysvammaisten kanssa yhdessä Cheekin meet & greet -keikalle, Jorila sanoo.

Tähtäimessä mallintyöt

Jorila unelmoi mallin ja juontajan töistä. Nämä kaksi haavetta saivat miehen lähtemään mukaan Paratiisihotelli-sarjaan viime kesänä.

– Haku sarjaan tapahtui ex-tempore, jonka jälkeen jouduinkin punnitsemaan tarkkaan, kannattaako tositelevisio-ohjelmaan lähteä sittenkään mukaan. Kun roolini olikin vain piipahtaa ja sekoittaa pakkaa Paratiisihotellin vakituisten kisaajien joukossa, tulin siihen tulokseen että miksipä ei, hän hymyilee.

– Haluan karistaa sarjan mukanaan tuoman mahdollisen leiman itsestäni niin nopeasti kuin vain on mahdollista. Lähdin sinne siis täysin julkisuuden ja sen mukanaan tuomien uramahdollisuuksien takia. Sitä kautta sitten Mr. Finlandin turkulainen organisaattori Timo Salmesmaa minut bongasikin mukaan Suomen vanhimpaan yhtäjaksoisesti järjestettyyn miesmallikilpailuun, hän lisää.

Jorilan mukaan tosi-tv-formaateissa häntä ei enää tulla näkemään.

– Minua kiinnostavat eniten edustustyöt hyvinvoinnin ja terveyden parissa. Viihdepuolella voisin nähdä itseni mallihommien lisäksi juontotöissä tai vaikka näyttelijänä, haaveilee Jorila.

Tällä hetkellä Jorila työskentelee lääketeollisuusyhtiö Bayerilla koneenhoitajana.

– Viisivuotinen työrupeama siellä tarjoaa turvallisen pohjan, jonka ohella voi tehdä uusia juttuja niin paljon kuin vain kerkeää, hän jatkaa.

Kokonaisuus ratkaisee

Tuore Mr. Finland on sitä mieltä, että ulkonäköpaineita on alalla niin naisten kuin miestenkin keskuudessa. Hän sanoo, että kaunis tai komea ulkonäkö ei yksinään kuitenkaan aivan riitä.

– Kisoissa valintaperusteiksi annettiin näyttävyyden lisäksi sanavalmius. Vähintäänkin puolet perusteista liittyy henkilöön kokonaisuutena sekä siihen, että esiintymisestä syntyvä nautinto näkyy ulospäin. Väärä luulo on niillä miehillä, jotka lähtevät kisaan ajatellen, että hauiksen koko tai joku muu yksittäinen ulkoinen seikka ratkaisee, kansainväliset mallinmitat 190-senttisellä hoikalla olemuksellaan täyttävä Jorila toteaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Raisiolaisen Aleksi Jorilan voittama Mr. Finland -finaali käytiin Helsingin Apollo Live Clubilla viime lauantaina 17. helmikuuta. Kuva: Kai Joronen photography.