Nyt Nousiaisissa ripuloivat jo koiratkin

Nousiaisten kunta kehottaa keittämään myös kotieläinten juomaveden

NOUSIAINEN. Nousiaisten veden saastumiseen liittyen lemmikkieläinten omistajilta on tullut huolestuneita kyselyjä veden sopivuudesta lemmikeille. Nousiaisten kunnan tekemien selvitysten mukaan pääsääntöisesti ihmisten taudinaiheuttajat eivät tartu lemmikeihin, mutta kun kyseessä on jätevesisaastuminen, ei voida olla varmoja, mitä kaikkea vedessä mahdollisesti on. Yleensä koirien ja kissojen suoliston vastustuskyky taudinaiheuttajille on huomattavasti parempi kuin ihmisillä ja lemmikit saatavat luonnossakin juoda ja syödä monenlaista sairastumatta.

Nyt lemmikkien omistajat ovat kuitenkin ottaneet yhteyttä ja kertoneet myös esimerkiksi koiriensa sairastumisesta ripuliin viime aikoina. Kyseessä ei välttämättä ole verkostoveden aiheuttama oireilu, mutta sitä ei tässä tapauksessa voida täysin poissulkeakaan. Näin ollen ainakin puhtaissa kotioloissa elävät ja teollista lähes steriiliä teollista ruokaa syövät lemmikit voivat olla herkempiä sairastumaan ja niiden juomavesi kannattaa myös keittää myös toistaiseksi. Tuotantoeläinten omistajilta ei aiheeseen liittyen ole tullut yhteydenottoja.