Nousiaisten vesi Oy tiedottaa: Tehokloorausoperaation aikana lämmintä vettä ei tarvitse juoksuttaa eikä lämminvesivaraajia huuhdella

NOUSIAINEN. Nousiaisissa on aloitettu vatsatautiepidemian aiheuttaneen putkirikon vuoksi koko kuntaa käsittävä putkistojen tehoklooraus. Nousiaisten vesi Oy:n antamien ohjeiden mukaan tehokloorausoperaation aikana lämmintä vettä ei tarvitse juoksuttaa eikä lämminvesivaraajia huuhdella.

– Kuumaa vesijohtovettä ei pidä käyttää ruokiin tai juomiin. Kielto perustuu talousveden laatua säätelevään asetukseen. Vaikka vesi itsessään on puhdasta, siihen voi liueta kiinteistön lämminvesijohdoista metalleja ja muita talousveteen kuulumattomia aineita, asiasta tiedotetaan.

Jokaisen tulee myös huolehtia, että lämmin vesi on vähintään 55 asteista, jolloin kaikki vedessä olevat mikrobit tuhoutuvat mukaan lukien taudin aiheuttajat ja kuuma vesi on silloin turvallista käyttää. Norovaatteet ohjeistetaan pesemään koneessa 60 asteessa.

Tässä tilanteessa, missä veden loppuminen ja paineiden putoaminen on suurin yksittäinen riskitekijä sille, että koko tehokloorausprosessi voisi epäonnistua, kenenkään ei tule ohjeistuksen vastaisesti ryhtyä kierrättämään klooria lämminvesivaraajissa, joissa vesimäärät voivat olla suuriakin.