LENTOPALLO. Ensimmäinen lentopallon Mestaruusliigan ottelu houkutteli Kupittaan palloiluhalliin Turkuun 1 061 katsojaa keskiviikko-iltana 17. tammikuuta, kun Raision Loimu kohtasi Akaa-Volleyn. Muutaman sadan metrin päässä Kupittaan jäähallissa oli samaan aikaan TuTon Mestiksen jääkiekkopeli, jossa oli 1 029 katsojaa, joten Kupittaan urheilukeskittymä houkutteli arki-iltanakin alueelle hyvän määrän penkkiurheilijoita.

Aaltoilevien peliesitysten jälkeen ottelun loppunumeroiksi kirjattiin Loimun 3–2 (25–23, 22–25, 25–19, 19–25, 15–13) kotivoitto. Ylä- ja alamäkiä sisältäneen ottelun avaintekijät löytyivät syöttö- ja vastaanottopelaamisesta. Loimu oli vaikeuksissa vastaanoton kanssa läpi ottelun. Voiton avain löytyi keskitorjujaosastolta.

Ottelun avauserä eteni alusta alkaen Loimun komennossa, mutta kalkkiviivoilla Akaa-Volley nousi rinnalle. Loimun hankkima etu kuitenkin piti ja isännät pääsivät juhlimaan illan ensimmäistä erävoittoa. Juhlat jatkuvat vielä toisen erän alussa, mutta erän lopussa Akaa-Volleyn uusi brassivahvistus Ivan Walter lyö ensin vierailijat tasoihin ja sen jälkeen jo avauserässä jenkkihakkuri Ryan Matherin paikan ottanut Dmitri Borichev löi Loimun käsien kautta leveäksi nostaen vierailijat ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. Erä päättyi hyvin kuvaavasti Akaa-Volleyn Joni Mikkosen syöttämään ässäsyöttöön.

– Halli on upea, mutta vähän vieras vielä. Silti se tuntui kodilta. Yleisöä oli hienosti paikalla. Peli olisi voinut olla selvempikin, jos olisimme vieneet toisen erän, jota kontrolloimme jo aika hyvin. Meidän ongelma tänään oli vastaanotto ja se muutti koko pelin toisessa erässä, kommentoi Loimun päävalmentaja Christophe Achten.

Pitkän tauon jälkeiset erät olivat kuin samasta puusta veistettyjä, paitsi että kolmatta hallitsi Loimu ja neljättä Akaa-Volley. Niinpä yleisö sai lentopalloviihdettä koko rahan edestä ja voittajaa lähdettiin selvittämään viidenteen erään. Jos oli ottelu ollut tähän asti värikäs ja aaltoileva, niin sitä oli myös viides erä. Loimu karkasi alussa parin pisteen johtoon Scott Fiferin kahdella peräkkäisellä ässällä, mutta Jukka-Pekka Tuikka tuli vaihdosta syöttämään joukkueensa 7–10 johtoon. Tämän jälkeen oli taas Loimun vuoro painaa kaasua ja ratkaisupalloihin lähdettiin tasatilanteesta 10–10. Lopulta viime viikonloppuna vahvan paluun kentille tehnyt yleispelaaja Janne Marttilan villi tuuletus käynnisti Loimun voitonjuhlat, kun hän oli ensin lyönyt pallon voimalla torjunnan kautta oman kenttäpuoliskon takarajan ulkopuolelle. Hallin tulostauluilla loisti tässä vaiheessa numerot 15–13.

Loimun huteran vastaanottopelaamisen vastapainoksi keskiosasto toimi erinomaisesti. Koko joukkue nappasi 22 torjuntapistettä, joista torjuntahirmu Tuomas Koppanen 11. Hän teki yhteensä 20 pistettä ja koko illan ainoan virheensä vasta viidennen erän lopussa. Trent O’Dea säesti 11 pisteen virheettömällä suorituksellaan. Akaa-Volleyn onnistujia olivat yleispelaaja Joni Mikkonen ja keskitorjuja Teemu Koivunen. Mikkonen teki 23  ja Koivunen 18 pistettä. Passareiden taistelussa kokenut Ossi Heino piti Loimun epävarmasta vastaanotosta kärsineen Scott Fiferin niskalenkissä.

– Aika ailahtelevaa peliä. Meidän pitäisi saada vastaanotto pidettyä kasassa läpi ottelun. Itselle ei ole ennen tällaisia pinnoja tullut ehtyä, vastustaja löysi tänään mun kädet hyvin, myhäili omaan vaatimattomaan tapaansa kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu Tuomas Koppanen.