Sampo Volley kukisti Siilinjärvellä pelatussa ottelussa Loimun luvuin 3–0

LENTOPALLO. Raision Loimun viikonlopun vieraskiertueen toinenkin ottelu sujui mollivoittoisesti, kun Sampo Volley kukisti Siilinjärvellä pelatussa ottelussa Loimun luvuin 3–0 (25–15, 25–15, 26–24). Loimu oli ottelun kaksi ensimmäistä erää täysin vastaantulija.

– Kaksi ensimmäistä erää oli sellaista Loimua, jota en todellakaan halua nähdä. Se oli kuin juniorijoukkuetta valmentaisi, kommentoi Loimun päävalmentaja Christophe Achten.

Lauantain Tiikerit-ottelun tapaan ongelmat lähtivät liikkeelle vastaanoton vaikeuksista. Molemmat eristä päättyivät tilanteeseen 25–15 ja Sampon ässäsyöttöön. Achten haki erien aikana pelaajavaihdoilla muutoksia ottelun kulkuun, mutta vaihdosta irti päässeet Karri Sihvonen, Janne Marttila, Tuomas Siirilä ja Tomi Saarinen eivät saaneet vieraiden peliä kulkemaan.

Kolmanteen erään  Achten marssitti vaihdossa käyneistä pelaajista avaukseen Gino Naardenin, Janne Marttilan, Scott Fiferin ja Verneri Vetriön ja peli näyttikin asettuvan uomiinsa. Vierailijat johtivat erää kalkkiviivoille asti, mutta sortuivat ratkaisevilla hetkillä omiin virheisiin. Loimulla oli jo eräpallo tilanteessa 22–24, mutta Naardenin syöttövirheen perään tuli Fiferin käsittelyvirhe ja Timo Leikkaan ässäsyöttö, jonka saattelemana Sampo olikin jo ottelupallotilanteessa 25–24. Yksi ottelupallo riitti savolaisille ja ottelu päättyi Verneri Vetriön hyökkäysvirheeseen.

Achten löysi yhden positiivisen asian sunnuntain iltapuhteesta:

– Olen tyytyväinen Janne Marttilan paluuseen. Tämä oli ensimmäinen kunnon ottelu hänelle ja hän oli heti meidän paras pelaaja. Tarvitsemme häntä jatkossa voittojen tielle palataksemme.

Marttilan paluuta tositoimiin on odotettu loimulaisten toimesta jo tovi. Siilinjärvellä hän antoi myrskyvaroituksen kunnostaan tulevia otteluita silmällä pitäen tehden 12 pistettä tehoin +9. Hän oli saldollaan vieraiden paras pistemies. Hänen lisäkseen kelvollisiin lukemiin pääsi keskitorjuja Trent O’Dea, joka teki 9 pistettä ilman virheitä. Samposta hakkuri Eetu Häyrinen teki 20 pistettä ja yleispelaajat Andrus Raadik 15 ja Timo Leikas 12.

Loimun ottelut jatkuvat keskiviikkona, kun Turun tuliterässä Kupittaan palloiluhallissa vastaan asettuu Akaa Volley.