Pop up -lajitteluasema kiertää ensi viikolla Liedossa ja Ruskolla

Ympäristöauto Yrjön kierrokset korvaava Pop up -lajitteluasema kiertää maakuntaa ensi viikolla. Lajitteluasema pysähtyy keskiviikkona 7.2. kello 15–18 Liedon Tarvasjoen koululle ja torstaina 8.2. kello 15–18 vuorossa on Ruskon Vahdolla sijaitseva Laukolan koulu.

YMPÄRISTÖ. Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) toimialueella vaarallisia jätteitä keränneen Ympäristöauto Yrjön kierrokset korvaa vuonna 2018 uusi Pop up -lajitteluasema. Ensimmäisellä toimintaviikollaan Pop up -lajitteluasema pistäytyy Pöytyän Riihikoskella, Turun Moisiossa ja Runosmäessä, Liedon Tarvasjoella sekä Ruskon Vahdolla.

Lajitteluaseman pysähdyspaikat ovat keskeisiä ja hyvin tavoitettavia paikkoja, kuten kouluja. Lajitteluasema kiertää myös kauppakeskuksissa ja tapahtumissa.

– Pop up -lajitteluasemalla otetaan vastaan pieniä määriä jätteitä, jotka asiakas pystyy kantamaan paikalle itse. Ympäristöauto Yrjöön verrattuna pysähdyspaikkoja on vähemmän, mutta pysähdysajat pitenevät. Palvelu myös monipuolistuu, sillä keräykseen voi jatkossa tuoda vaarallisten jätteiden lisäksi televisiota pienemmät kodin rikkinäiset sähkölaitteet sekä poistotekstiilejä, kertoo LSJH:n palvelusuunnittelija Marko Kokkonen.

Pop up -lajitteluasemalla otetaan vastaan pieniä määriä asumisessa syntyviä vaarallisia jätteitä, kodin rikkinäisiä sähkölaitteita, loisteputkia, energiansäästölamppuja ja poistotekstiilejä.

27. helmikuuta lajitteluasema pysähtyy Kaarinaan Piikkiön yhtenäiskoululle ja 12. maaliskuuta Naantalin Karvetin koululle.

Suuremmat autolla ja peräkärryllä tuotavat jätteet sekä maataloustoiminnasta peräisin olevat vaaralliset jätteet on vietävä suoraan jätekeskukseen tai lajitteluasemalle. LSJH:n alueella on Pop up -lajitteluaseman lisäksi 17 kiinteää vaarallisen jätteen vastaanottopistettä, jotka palvelevat vuoden ympäri.

TSS