Konstrundan-taiteilijahaku on käynnissä

TAPAHTUMAT. Konstrundan – Taidekierros tapahtuman hakuaika on käynnissä 21. tammikuuta – 22. helmikuuta. Eri aloja edustava nelihenkinen tuomaristo arvioi hakemukset. Jury kiinnittää huomiota visuaaliseen materiaaliin, ansioluetteloon, koulutukseen, jäsenyyteen killoissa ja yhdistyksissä sekä osallistujan kykyyn uusiutua mikäli on osallistunut Konstrundaniin aikaisemmin.

Konstrundan on avoimet ateljee tapahtuma, joka järjestetään vuosittain syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tapahtumaan osallistujat ovat pääasiassa kaksikieliseltä rannikkoalueelta Turun saaristoa ja Ahvenanmaata myöten, mutta heitä löytyy myös Tampereelta, Itä-Suomesta ja Lapista.

Taiteilijoille, taidekäsityöläisille ja suunnittelijoille Konstrundan tarjoaa muun muassa koulutusta ja verkostoitumistilaisuuksia. Järjestyksessään yhdestoista Konstrundan järjestetään 8.–9. syyskuuta. Taidepedagogista Taiteiden perjantaita sen sijaan vietetään 7. syyskuuta.

Tapahtumaa järjestää paraislainen Åbolands hantverk rf.

TSS