Asutko Nousiaisissa? Lue heti nämä ohjeet!

Nousiaisten vatsatautiepidemian takana mahdollisesti saastunut vesi

NOUSIAINEN. Nousiaisten kunnan alueella esiintyneen vatsatautiepidemian ainakin osasyylliseksi epäillään vesijohtoverkoston saastumista. Lauantaina 27. tammikuuta verkoston eri puolilta otetusta vesinäytteestä yhdessä yksityistaloudesta otetussa näytteessä on todettu saastumiseen viittaava bakteerilöydös. Vedenottamoilta otetut näytteet olivat puhtaat.

Löydöksistä johtuen Nousiaisten kunta ohjeistaa, että ruoka- ja juomavettä tulee keittää ennen käyttöä vähintään viiden minuutin ajan tai vaihtoehtoisesti voi käyttää kaupallista pullovettä. Vedenkeittimen kuumennusaika ei ole riittävä. Siivoukseen, tiskaukseen, pyykinpesuun, peseytymiseen vettä voi käyttää normaalisti. Pestyjen astioiden ja leikkuulautojen tulee olla täysin kuivia ennen käyttöönottoa. Hampaiden pesuun käytettävä keitettyä vettä.

Klooraus Nousiaisten Veden vesijohtoverkostossa jatkuu toistaiseksi. Uusintanäytteet otetaan maanantain aikana ja tarvittaviin verkoston lisähuuhtelu- ja puhdistustoimiin on ryhdytty.

Asiasta tiedotetaan lisää heti, kun uudet näytetulokset valmistuvat.