Uudenvuoden juhlallisuuksia tarjolla koko perheelle

Ilotulitteita ammuttaessa on huolehdittava turvallisuudesta. Pelastuslaitos kieltää ilotulitteiden ampumisen Naantalin keskustassa ja kylpylän alueella sekä Turun ja Uudenkaupungin keskusta-alueilla. Kuva: Janica Vilen.

TAPAHTUMAT. Uutta vuotta vastaanotetaan 31. joulukuuta ympäri ilmestymisaluettamme erilaisin tapahtumin. Ohessa muutamia otteita ohjelmasta:

Kaarinan kaupunki järjestää perinteisen lasten ilotulituksen uudenvuoden aattona kello 20. Ohjelma alkaa kello 19.30 Ykkösryhmän Pikku J ja uudenvuodenlupaus -esityksellä Pyhän Katariinan puiston viereisellä parkkipaikalla.

Liedon Lämpö Oy ja Liedon Vesi juhlistavat Suomen 100 -vuotista taivalta ja kiittävät asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta vuodesta järjestämällä lasten ilotulituksen kello 18 alkaen.

Naantalissa meno on viimevuotiseen tapaan yhtä sirkusta kello 16 alkaen. Lasten omassa uudenvuodenjuhlassa yleisöä viihdyttävät Kai Kuutamo ja Aimo Annos maan mainiolla sirkusmusiikkispektaakkelillaan. Ohjelmassa myös muumien vierailu ja ilotulitus. Tapahtumaan pääsee mukaan vain Lyyti-ilmoittautumisella ja hakemalla maksuttomat liput kaupungintalon palvelupisteestä 29.12. kello 16 mennessä.

Varttia vaille puolenyön Naantalin museon Humpin talon edustalla kuullaan sen sijaan uudenvuodenpuhe. Musiikista vastaa VG Brass johtajanaan Jari Virta. Molemmat tapahtumat järjestää kaupungin kulttuuripalvelut.

Rymättylä-seura järjestää perinteiset juhlallisuudet kello 18 alkaen Aahollin pihalla.

Paimiossa otetaan uusi vuosi vastaan jälleen koko perheelle suunnatulla tapahtumalla Jokipuistossa kello 18 alkaen. Tilaisuuden järjestävät Paimion Yrittäjät, kaupunki ja seurakunta.

Sauvon Karunassa uudenvuoden aaton juhlallisuudet aloitetaan kello 19 alkaen Kalliorannassa. Karunan Urheilijoiden järjestämässä tilaisuudessa on ohjelmassa muun muassa musiikkia ja tanssia Domino-orkesterin tahdittamana sekä ilotulitus.

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala järjestää lasten oman uudenvuoden tapahtuman Kupittaan urheiluhallilla. Lasten Liikunnan Ihmemaassa kello 15 starttaava tilaisuus huipentuu iltakuudelta ilotulitukseen, joka ammutaan maauimalan tontilta. Kupittaan paviljongin parkkipaikka sekä Blombergin aukion ja Kupittaan urheiluhallin välinen katuosuus on suljettu tapahtuman ajan.

Turvallisuutta juhlintaan

Varsinais-Suomen pelastuslaitos tiedottaa, että vuodenvaihteen ilotulituksiin on varauduttava suojalaseilla, olipa sitten rakettien ampujana tai yleisönä. Loukkaantumisia ja vahinkoja voidaan välttää myös lukemalla ilotulitepakkauksen käyttöohjeet huolella, sillä jokainen ilotulite voi olla vaarallinen, jos sitä käytetään väärin.

Ilotulitteiden sallittu käyttöaika on uudenvuoden aaton iltakuudesta kahteen yöllä. Kaikkien ilotulitteiden myynti ja luovuttaminen alle 18-vuotiaille ja päihtyneille on kiellettyä, samoin niiden hallussapito. Kielto koskee myös papatteja ja tähtisadetikkuja.

Jos ilotulite sytyttää tulipalon, palo on pyrittävä sammuttamaan nopeasti tukahduttamalla tai vedellä. Apua saa hätänumerosta 112.

Keskusta-alueilla rajoitteita

Varsinais-Suomen pelastuslaitos kieltää tulipalovaaran vuoksi ilotulitteiden ampumisen Naantalin keskustassa ja kylpylän alueella sekä Turun ja Uudenkaupungin keskusta-alueilla.

Naantalissa alue rajoittuu Raatihuoneenaukiolla Kristiinankatuun, Alikatuun, Torikatuun, Katinhäntään, Raatihuoneenkatuun ja Tavastiankatuun sekä Naantalin kylpylän alueella Rantaruonankatuun, Ruonanpolkuun, Aurinkotiehen ja Venevalkamatiehen, mainitut kadut mukaan lukien.

Turun keskustassa alue rajoittuu Aninkaistenkatuun, Uudenmaankatuun, Itäiseen pitkäänkatuun, Kuninkaankartanonkatuun, Martinkatuun, Puistokatuun ja Ratapihankatuun, mainitut kadut mukaan lukien.

Uudessakaupungissa alue rajoittuu Pakkahuoneenrantaan, Rantakatuun, Vakka-Suomenkatuun, Ajurinkujaan, Myllyrinteeseen, Myllykatuun, Viikaistenkatuun, Mäyhälänkatuun, Merimiehenkatuun, Pietolankatuun, Kaarikatuun ja Vekarantiehen, mainitut kadut mukaan lukien.

TSS