Turun Messukeskuksessa kisataan tammikuussa matkailuvaunujen ja -autojen taitoajossa

LÄNSI-TURKU. Caravan Show -messut kutsuu automatkailun äärelle 12.–14. tammikuuta Turun Messukeskukseen. Yhdessä SF-Caravan ry:n kanssa järjestettävässä tapahtumassa kisataan tällä kertaa muun muassa matkailuvaunun ja -auton taitoajossa. Caramba-kilpailunäytökseen osallistuu alan suomalaisia huippukuljettajia, ja yleisö pääsee seuraamaan ja kokeilemaan ajoa lauantaina 13.1. Suomalaiset kuljettajat ovat lajissa pohjolan parhaimmistoa.

Turun Messukeskuksen pihalle leiriytyy messujen ajaksi jälleen satoja matkalaisia. Vuosittainen harvinaisuus, talvitreffit, houkuttelee paikalle satoja karavaanareita oli keli mikä tahansa. Tapahtumalla on merkittävä yhteisöllinen merkitys karavaanareille muuten hiljaiseloiseen talvikauteen.

SF-Caravan Turku ry:n kymmenet talkoolaiset pitävät huolta alueen turvallisuudesta ja viihtyvyydestä. Tällä kertaa muutaman seurueen elämää voi seurata myös livestriimin kautta Turun Messukeskuksen nettisivuilla messuperjantaina ja -lauantaina.

Sisällä neljä messuhallia tulevat olemaan täynnä nähtävää. Näytteilleasettajat esittelevät matkailuauto ja -vaunumallistoja sekä tarvikkeita. Muun muassa LMC tuo Turussa Suomen markkinoille kolme uutta tuotetta, ja vuoden suurin Hymer-uutuus B-klasse SL ensiesitellään.

Matkailuauto- ja -vaunukaupan tilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä. Matkailuvaunukaupan osalta myynti on kasvanut viime vuodesta peräti 20 prosentilla. Tämä selviää Matkailuajoneuvotuojien tuoreimmista tilastoista.

Messuilla jaetaan perjantaina 12.1. lukuisia tunnustuspalkintoja. SF-Caravan ry palkitsee vuoden 2017 caravan-alueet. Messuilla palkitaan myös ensimmäistä kertaa vuoden koiraystävällisimmät leirintäalueet. Messuohjelmassakin annetaan hyviä vinkkejä koiran kanssa autoreissulle lähteville. Muuten messuohjelmassa on monipuolisesti tietoa muun muassa automatkalle Eurooppaan mieliville, lauttaeduista kiinnostuneille ja Baltian leirintäalueille matkaaville.

Turkulainen Momo Racing Team ja Turun Seudun Moottoriurheilijat tuovat messuille moottoriurheiluaiheisen näyttelyn. Suomen ensimmäisen maailmanmestaruuden saavuttaneen Jarno Saarisen Yamaha-pyörä on messuilla esillä. Sähkökäyttöisiä motocross-pyöriä on kokeiltavana niin isoille kuin pienille juniorikuskeillekin.