Piikkiöläisnuoret voittivat liikunnallisella videollaan Street Workout -telineet Toivonlinnan koululle

Kaarinan Piikkiössä sijaitsevan SKYK:n kaikki oppilaat hyötyvät Puuha Group Oy:n luovuttamista Street Workout -telineistä. Koulun vt. rehtori Gunnevi Peltoselle voittosertifikaatin luovutti Puuha Groupin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Niina Ketonen. Kuvat: Ragip Önsoy.

KAARINA. Piikkiön Toivonlinnassa sijaitsevan Suomen kristillisen yhteiskoulun (SKYK) oppilailla oli jännittävä päivä 15. joulukuuta, kun he saivat virallisesti käyttöönsä edellisenä päivänä pihalle asennetut Street Workout -telineet.

Telineet toimitti koululle turkulainen leikki- ja liikuntavälinevalmistaja Puuha Group Oy, jonka kouluille järjestämässä kilpailussa SKYK:n nuoret kuvasivat parhaan Parasta Puuhaa Pihalle -aiheisen videon.

– Kuvasin kuvauskopterilla parikymmentä minuuttia välituntitoimintaa, jossa oli mukana kaikenikäisiä alakoululaisista lukiolaisiin. Siitä muodostui sitten reilun minuutin mittainen liikunnallinen videopätkä, joka voitti koko kilpailun, kuvaamista harrastava SKYK:n abiturientti Vili Sakselin kertoo.

Videon kuvannut abiturientti Vili Sakselin on tyytyväinen yhteistyössä syntyneeseen voittovideoon.

Sakselinin videolla vilahtavat muun muassa lukiossa ensimmäistä vuotta käyvät Klaus Pappinen, Joosua Hildén ja Voitto Savolainen, jotka ovat yhtä yllättyneitä ja otettuja voitosta.

– Videolla opetamme pienille peruskoulun oppilaille, kuinka frisbeetä heitetään, Savolainen toteaa.

– On kyllä nättiä saada tällainen teline koulun pihaan. Street Workoutia voi treenata esimerkiksi voltteja ja muita kehon omaa painoa hyödyntäviä harjoituksia lähes ympäri vuoden, iloitsevat Pappinen ja Hildén.

Vaikka yhteiskoulun kampus tarjoaa liikunnan harrastamiseen jo uimahallin, beach volleyn, frisbeegolfin ja metsävaelluksien muodossa, ollaan koulussa todella innoissaan uudesta liikuntavälineestä.

– Jo vuosi sitten juttelimme, kuinka hienoa olisi saada kaikenikäisille sopivia ulkoliikuntavälineitä. Tämä oli siis toiveiden täyttymys, sanoo koulun vt. rehtori Gunnevi Peltonen.

Puuha Groupin tervehdyksen koululle tuoneen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Niina Ketosen mukaan Street Workout -telineen avulla voidaan monipuolistaa koulun liikuntamahdollisuuksia, sekä tarjota erinomainen treenipaikka myös kouluajan ulkopuolella.

– Telineillä voi tehdä oman kunnon mukaisesti monia hyviä liikkeitä. Opettajatkin voivat mennä vaikka ihan vain roikkumaan kiireisen arkensa keskellä, johon kuuluu liian usein melko paljon istumatyötä, Ketonen toteaa.

Klaus Pappinen, Joosua Hildén ja Voitto Savolainen näyttävät millaisia temppuja Street Workout -telineellä voi tehdä.

Kaikki kilpailuun osallistuneet videot voi käydä katsomassa Puuha Groupin Parasta Puuhaa Pihalle -sivustolta. Piikkiöläisten voittoisa video löytyy myös täältä.

Katariina Mäkinen-Önsoy