Paimion kesäteatteri esittää kesällä 2018 Mika Kujalan ohjauksessa Suruttomat

Casting-tilaisuus 14.1.

31.12.2017 ensi-iltansa saa Paimion kesäteatterin revyy Ihan Iskussa. Ensi kesän 40-vuotisjuhlanäytelmäksi taas on valittu Minna Canthin Työmiehen vaimosta tehty musikaali Suruttomat. Kuva: Paimion kesäteatteri / Mika Nurmi.

PAIMIO. Paimion kesäteatteri esittää kesällä 2018 Sirkku Peltolan käsikirjoittaman Suruttomat-musiikkinäytelmän, joka perustuu Minna Canthin näytelmään Työmiehen vaimo. Matti Puurtinen on säveltänyt ja Heikki Salo sanoittanut Suruttomien musiikin. Näytelmä on saanut kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterissa syyskuussa 2004.

Tarinan keskiössä ovat Johannan, Riston sekä Homsantuun välinen suhde. Minna Canthin alkuperäisteos on varsin ajankohtainen vielä tänä päivänäkin. Canth nostaa esille kovaa kritiikkiä niin alkoholiongelmista kuin miesten ylivallasta.

Näytelmän ohjaa Turun Kaupunginteatterista tuttu näyttelijä Mika Kujala, jonka ehdotuksesta Suruttomat valittiin Paimion Kesäteatterin 40-vuotisjuhlanäytelmäksi. Kujala kiinnostui Paimion kesäteatterista pari vuotta sitten, kun Turun Kaupunginteatterin johtaja Mikko Kouki ohjasi Paimiossa Niskavuoren Hetan.

Me ollaan todella innoissamme, että noin tunnettu henkilö tulee Paimioon tekemään teatteria harrastajien kanssa. Olen tavannut hänet nyt muutaman kerran. Hän on valloittava persoona, teatterisihteeri Mika Vainio kehuu Kujalaa.

Avoin casting-tilaisuus

Paimion kesäteatteri järjestää Kinossa Hirsitiellä casting-tilaisuuden sunnuntaina 14. tammikuuta 2018 klo 14 alkaen. Tilaisuudessa Mika Kujala valitsee ensi kesän näyttelijöitä, joita tarvitaan tavallista enemmän.

Puherooleja on yli 20 ja lisäksi massakohtauksiin tarvitaan paljon ihmisiä. Yhteensä mukaan tarvitaan 30–40 henkeä. Tästä tulee iso massaproduktio, kertoo teatterisihteeri.

Casting-tilaisuus on avoin kaikille näyttelemisestä kiinnostuneille riippumatta iästä ja sukupuolesta, mutta erityisesti mukaan toivotaan laulutaitoisia ja 20–40-vuotiaita miehiä, joista on suurin pula.

Suruttomien näytöskausi alkaa juhannuksen jälkeen.

40-vuotisjuhlavuosi

Vuosi 2018 on myös Paimion kesäteatterin 40-vuotisjuhlavuosi. Teatteri tunnetaan laajalti Varsinais-Suomessa. Katsojia kertyy joka vuosi niin läheltä kuin kaukaa, sillä paimiolaiseen laatuun luotetaan. Erityisesti Paimion kesäteatteri tunnetaan paikallisen kulttuuriperimän vaalimisesta. Paimion kesäteatteri on tuottanut historiansa aikana lähes 10 kantaesitystä.

Toinen teatterin tavaramerkki on vahva musiikkiteatterin osaaminen. Paimiossa ei olla pelätty tarttua suuriinkaan musiikkinäytelmiin.

Juhlavuosi alkaa jo tämän vuoden puolella, kun uudenvuoden aattona ensi-iltansa saa musiikkinäytelmä Ihan Iskussa, jossa seitsemän näyttelijää tarttuu Pauliina Saloniuksen ohjauksessa ajankohtaisiin kysymyksiin ja paimiolaisiin ilmiöihin hersyvällä huumorilla.

Tapahtumien keskiössä on vuonna 1909 rakennettu kulttuurihistoriallisesti arvokas työväentalo Isku, josta on viime vuosina muodostunut liian kuuma peruna jopa paimiolaisille pureksittavaksi. Näytöskausi jatkuu 17.2. saakka.

Juhlavuosi tulee näkymään Paimiossa laajasti ja loppuvuoteen suunnitellaan jonkinlaista juhlagaalaa.

Janica Vilen