Niina Alho Kaarinan SDP:n johtoon

KAARINA. Kaarinan SDP:n kunnallisjärjestö piti 26. marraskuuta syyskokouksensa ja valitsi yksimielisesti uudeksi puheenjohtajakseen piikkiöläisen Niina Alhon. Alho on 35-vuotias sairaanhoitaja ja terveystieteiden maisteri, joka työskentelee Kaarinan kaupungilla rekrytointisuunnittelijana. Viime kevään kuntavaaleissa hänet valittiin valtuustoon koko kaupungin neljänneksi suurimmalla äänimäärällä ja tämän siivittämänä hän on myös kaupunginhallituksen jäsen.

Sosialidemokraattien linja tulee myös uuden puheenjohtajan kaudella olemaan tasa-arvoa, kaupunkilaisten yhdenvertaisia mahdollisuuksia ja hyviä kuntapalveluita korostava. Lisäksi tuore puheenjohtaja pitää tärkeänä, että kaupungin päätöksenteko perustuu tutkittuun tietoon ja kaupunkilaisten tarpeisiin.

– Me saimme budjetissa läpi monia meille tärkeitä asioita varhaiskasvatuksesta vanhusten palveluihin, lähiliikunnasta Hovirinnan rantaan, joten pääsen aloittamaan puheenjohtajakauteni hyvällä hetkellä, hyvässä vireessä olevan porukan kanssa, kommentoi Alho valintansa jälkeen.

Alho on nuorin kaikista Kaarinan poliittisten ryhmien puheenjohtajista.

– Valitsemalla nuoren naisen puheenjohtajakseen Kaarinan demarit osoittavat olevansa sitä mitä lupaavat, uudistusmielinen ja aidosti tasa-arvoinen, ryhmä tiedottaa.

Myös SDP:n kaarinalaiset paikallisyhdistykset ovat valinneet uudet puheenjohtajat syyskokouksissaan. Piikkiössä nuijan varteen asettuu Esko Lehtisalo ja työväenyhdistys Uurtajan keulaan nousee toisen polven kaarinalaisvaikuttaja Juuso Ranne.