Merimaskun koululla juhlittiin satavuotiasta näyttävästi

Yhteinen ponnistus

Oppilaat huolehtivat juhlan visuaalisesta puolesta. Tässä neljännellä luokalla Merimaskun koulussa olevat Unna Kivilähde ja Aarre Kettula esittelevät kuvaamataidontunnilla tekemiään teoksia. Kuvat: Ragip Önsoy.

NAANTALI. Merimaskun koulu järjesti yhdessä paikallisyhdistysten ja -yritysten kanssa itsenäisyyspäiväjuhlan 4. joulukuuta. Kutsuvierastilaisuus alkoi koulunjohtaja Jarmo Rasin avauspuheella, lipunnostolla ja Finlandialla, jonka jälkeen koulun oppilaat esittivät juhlallisesti poloneesin ja valssin. Koulun henkilökunnasta koostunut bändi jatkoi soittoa koko illan tahdittaen kaikkia halukkaita tanssijoita.

Rasi tiivistää juhlan luonteen itsenäisyyspäivään sopivasti arvokkaaksi kuitenkaan iloa ja naurua unohtamatta.

Olemme tehneet aikaisemmin yhteistyötä koulun vanhempainyhdistyksen kanssa, mutta Suomi 100 -juhlavuotta kunnioittaen päätimme tehdä jotain isompaa. Samalla tapahtuma huipensi koulumme monialaisen oppimiskokonaisuuden, jonka teemana oli satavuotias Suomi, Rasi sanoo.

Merimaskulle ominainen yhteisöllisyys on onnistuneen tapahtuman takana. Niin yhdistystoimijoiden kuin koulun henkilökunnan työpanos on ollut hurja, siinä ei ole työtunteja laskettu, kiittelee Rasi.

Keväällä alkanut suunnittelu alkoi konkretisoitua oppilaiden käsissä heti kun kesälomat olivat ohi. Neljäsluokkalaiset Unna Kivilähde ja Aarre Kettula kertovat, että kaikki oppilaat osallistuivat valmisteluihin.

Koristeina olevissa kuvistöissä on kaikkea Suomeen liittyvää, kuten esimerkiksi Suomineito-piirroksia ja lippuja, Unna esittelee.

Valmistimme myös arkielämää eri vuosikymmeninä kuvaavan elokuvapätkän, jota näytettiin luokkiin asennetuilla valkokankailla, Aarre Kettula kertoo.

Aarre ja Unna myöntävät, että tanssiminen yleisön edessä jännitti.

Se oli jännää ja hauskaa. Tanssien lisäksi opettelimme Maamme-laulun ja Finlandian, he sanovat.

Lapset ovat tietoisia siitä, miksi itsenäisyyspäivää vietetään. Heidän itsenäisyyspäivään kuuluu herkuttelu ja Linnan juhlien katsominen televisiosta.

On se iso juttu, että Suomi on ollut itsenäinen sata vuotta. Sodista ei sen sijaan tunneilla ole puhuttu, he lisäävät.

Tilaisuuteen osallistui myös itsenäisyyden säilyttäjiin kuuluva veteraani Mauno Ranki Merimaskusta. Ranki sai viime vuonna tasavallan presidentti Sauli Niinistön myöntämän Suomen Valkoisen Ritarikunnan SVR M 1 -mitalin.

Mauno toimi ennen Merimaskun koulukuljettajana, Jarmo Rasi sanoo.

Juhla huipentui Maamme-laulun siivittämään kaikille avoimeen valoshow’hun ja ilotulitukseen, jonka toteuttivat SkyStar ja Juhani Kuustie. Merimaskun Suomi 100 -itsenäisyysjuhlaa olivat järjestämässä myös Maa- ja kotitalousnaiset, MLL Merimaskun paikallisyhdistys, Merimaskun Ahto, Merimaskun koulun vanhempainyhdistys ry MeKoVat, LMV-cleaning Oy, Kuljetusliike Pajunen Oy, Orsap Oy, Okenet Oy ja Jaakko Tammelin.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Katso kuvagalleria alta: