Kuviskimaran antia näytillä Naantalissa

Näyttelyssä on esillä muun muassa kuviskimaran yhteisteos, jonka lähtökohtana on Leppälintu, joka on Naantalin nimikkolintu.

NAANTALI. Naantalin opiston kuvataidekoulu sai syksyllä Opetus- ja kulttuuriministeriön kärkihankerahoituksen ”Kuviskimara – taide osana lapsen koulupäivää” -hankkeelle. Kuvataidekoulun ammattitaiteilijat ovat järjestäneen syksyn aikana kuvataidetunteja yli 80 alakoululaiselle Karvetin, Kuparivuoren ja Kultarannan kouluilla.

Nyt tunneilla tehdyistä taideteoksista on kasattu pienoisnäyttely naantalilaisen Cafe Akselin ikkunaan. Teokset ovat nähtävillä 8. tammikuuta asti.

Syksyn aikana taidetunneilla on tutustuttu muun muassa kuvanveiston alkeisiin toteuttamalla pienoisveistoksia kierrätysmateriaaleista ja harjoiteltu kolmiulotteisen muodon hahmottamista savitöitä tekemällä.

Kuviskimaratunnit ja -työpajat jatkuvat ensi keväänä. Hankkeen tavoitteena on tuoda taideharrastusmahdollisuus osaksi lapsen koulupäivää.