Burger King rantautui näyttävästi Neste K Rivieralle

Maskun Neste K Rivieran Burger Kingin työntekijä Noora Rautanen palvelemassa kauppiasyrittäjä Niina Sevónia. Kuvat: Ragip Önsoy.

Koon Keittiö -ravintolan lisäksi Maskun Rivieran liikenneasemalla toimii järjestyksessään toinen Burger King -hampurilaisravintola Turun seudulla. Ravintoloiden toiminnasta vastaa liikenneasemalla K-kauppiasyrittäjä Niina Sevón.

MASKU. Maskun Neste K Rivieran viime torstaisia avajaisjuhlia edelsi Burger Kingin starttipäivä 28. marraskuuta. Testipäivänä sadalle nopeimmalle asiakkaalle tarjoutui mahdollisuus sparrata kingitiimi huippuunsa ja nauttia burgereista veloituksetta.

– Henkilökuntamme harjoitteli Dry Run -päivässä Burger Kingin sääntöjen mukaista hampurilaisten valmistusta todellisessa asiakasryntäyksessä. Sata asiakasta oli pian täynnä, joten päätimme tarjota vielä ylimääräisiä annoksia satunnaisille tempausaikana tulleille kävijöille, liikenneaseman K-kauppiasyrittäjä Niina Sevón sanoo.

– Varsinaisena avajaispäivänä 30. marraskuuta kakkukahvien lisäksi ilmaisia burgereita oli tarjolla jälleen, tällä kertaa 39. ensimmäiselle. Luku perustuu siihen, että tämä on Burger Kingin 39. ravintola Suomessa, jatkaa Sevón.

Koulutettu kingitiimi

Neste K Rivieralla työskentelee kaiken kaikkiaan 35 henkilöä, joista iso osa keskittyy aluksi Burger King -ravintolan pyörittämiseen.

– Aluksi roolit on jaettu selkeästi ravintoloiden ja elintarvikekaupan tehtäviin, jotta jokainen työntekijä saa keskittyä omaan työhönsä. Avajaisissa vakituisen henkilöstön apuna oli Restelin avaustiimi, sillä jo laitetestauksissa menee oma aikansa, selittää Sevón.

Jokaisen Burger Kingissä työskentelevän on käytävä vähintään kahden viikon koulutus. Sevónilla sekä muilla vuoro- ja ravintolapäälliköillä koulutusta tehtävään on takana seitsemän viikkoa.

– Kyseessä on tiukka ja tiivis koulutus, sillä kaikki niin työvälineet kuin työskentelytavat pitää olla ravintolaketjun hyväksymiä, kertovat Burger Kingin työntekijä Noora Rautanen ja Lempäälän Ideaparkista Maskun avaukseen saapunut ravintolapäällikkö Anu Aholainen.

Räätälöidyt annokset

Liikenneasema sijaitsee valtatie 8:n varrella Maskun Humikkalan liittymässä. Kokonaisuudessaan liikenneasema on kaikkine palveluineen noin 1200 neliön kokoinen.

Maskun Burger King on järjestyksessään toinen ketjun ravintola Turun seudulla. Sekä Koon Keittiön että Burger Kingin toiminnasta vastaa aseman oma henkilökunta. Kansainvälisen ravintolaketjun maskulaisravintolassa on autokaista, joka palvelee ympäri vuorokauden.

– Burger King -ravintolan erikoisuuksia ovat aidolla liekillä grillatut naudanlihapihvit sekä asiakkaan toiveen mukaisesti tuunatut annokset, kauppias esittelee.

Neste K Riviera on ketjun ensimmäinen alusta asti rakennettu liikenneasema ja Maskun uuden Rivieran yritysalueen ensimmäinen toimija.

– Ympäröivän alueen kehittyessä liikenneasema kehittyy mukana. Asema on juuri maskulaisten ja oman alueensa näköinen. Menestyneen yrityksen tunnistaa hyvästä hengestä ja fiiliksestä ja sitä haluan luoda myös henkilökuntamme ja asiakkaidemme keskuuteen, toteaa Niina Sevón.

– Olen pyrkinyt rakentamaan elintarvikekaupan valikoiman mahdollisimman kattavaksi ajatellen niin ohikulkevaa liikennettä kuin paikallisia tarpeita. Valikoimissa ovat edustettuna myös lähituottajien tuotteet, lisää Sevón.

Autoille asemalta löytyy Nesteen autotarvikkeita ja Suomessa kehitettyjä polttoaineita. Neste-sovelluksella tankkaukset sujuvat matkapuhelimella ilman korttia tai käteistä.

Katariina Mäkinen-Önsoy