Urkumaestro Kalevi Kiviniemi ja Ruskon kanttori Sauli Hannuksela konsertoivat Raisiossa 26.11.

RAISIO. Ympäri maailmaa konsertoiva urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi ja kanttori Sauli Hannuksela esittävät juhlakonsertin Finlandia – Suomi 100v. Raision kirkossa sunnuntaina 26. marraskuuta.

Kalevi Kiviniemi on saanut viime aikoina varsinaisen ulkomaisten konserttikutsujen vyöryn. Useat paikoista ovat maailman merkittivimpiä konserttitaloja, kuten Leipzigin Gewandhaus, Moskovan Tšaikovski-sali, Korean Sejong Art Center Soulissa ja Pariisin Notre Dame. Kansainvälisistä konserttikutsuista huolimatta Kiviniemi edelleenkin pitää aivan yhtä suuressa arvossa konsertteja kotimaassa, pienimmilläkin paikkakunnilla.

Levytyksiä Kiviniemi on tehnyt yli 160 ja lisäksi hän on saanut lukuisia levypalkintoja, muun muassa kaksi kultalevyä ja yhden platinalevyn. Vuonna 2009 Kiviniemi vastaanotti Säveltaiteen valtionpalkinnon.

Sauli Hannuksela taas toimii Ruskon seurakunnan kanttorina ja hänet tunnetaan myös aktiivisena kuoronjohtajana. Hannuksela on myös Luminos-lauluyhtyeen taiteellinen johtaja. Urkutaiteilija Kiviniemen kanssa hän esiintyi ensimmäisen kerran viime keväänä.

Konsertissa Hannuksela laulaa muun muassa Oskar Merikannon sekä Jean Sibeliuksen lauluja. Kiviniemen sooloina kuullaan esimerkiksi Kiviniemen säveltämä Toccata sekä juhlava urkuversio Sibeliuksen Finlandiasta.