Naantalin jouluvalot syttyvät 23.11.

Naantalin tori oli tupaten täynnä kävijöitä viime vuonna, kun joulukatu avattiin.

NAANTALI. Naantalin joulukatu avataan ensi viikon torstaina 23. marraskuuta kello 18 perinteisin menoin. Luvassa on joulukulkue, musiikkiesityksiä, voimistelunäytöksiä ja jouluisia puheita. Muumipeikko ja Pikku Myy nousevat talviuniltaan lasten iloksi ja suuntaavat Kailon saarelta Naantalin torille. Lisäksi lapsille on luvassa poniajelua ja kaikille puuroa, glögiä ja makkaraa niin kauan kuin tuotteita riittää.

Myös Korvatunturin väkeä on tulossa paikalle, paljastaa Naantalin Yrittäjien puheenjohtaja Kristiina Sunell, joka lausuu tapahtumassa avajaissanat.

Tapahtumalla on Naantalissa jo pitkä perinne.

Tarkkaa aloitusvuotta ei ole tiedossa, mutta perinne on jo vuosikymmeniä vanha. Alun perin Naantalin joulukadun avajaiset järjesti Naantalin Naisyrittäjät voimahahmoinaan Marja-Liisa Alopaeus-Mustonen ja Merja Polkko. Sittemin Naantalin Naisyrittäjät fuusioituivat Naantalin Yrittäjiin ja tapahtuman järjestäjä vaihtui, kertoo Sunell.

Pitkä perinne on myös Vuoden Tuikku -palkinnolla, joka jaetaan vuosittain Naantalin joulukadun avauksen yhteydessä. Palkinto myönnetään naantalilaiselle henkilölle tai taholle, joka on ansioitunut kuluvana vuonna jollakin erityisellä tavalla.

Tänä vuonna jouluvalot sytyttää Yrittäjistä Toni Forsblom. Naantalin kaupunginjohtaja pitää puheen samoin kuin Naantalin seurakunta.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä paikallisten yritysten, yhdistysten, kunnan ja seurakunnan kanssa. Mukana ovat myös jouluherkkujen myyjät sekä Nuorten Työpaja ja Kuparivuoren koulun vanhempainyhdistys.

Janica Vilen