Hyväntekeväisyyskonsertti keräsi yli 3300 euroa koulutarvikkeisiin Sauvossa

Sauvon Elävän Kulttuurin Seura ry, SELKU, esitti konsertissa katkelman joulukuun alussa ensi-iltansa saavasta Scrooge-metallimusikaalista. Kuvat: Essi Heinonen.

SAUVO. Sauvon Seuralan kylätalolla järjestettiin perjantaina 10.11. hyväntekeväisyyskonsertti, jonka tuotot ohjattiin lyhentämättöminä Sauvon alakoulun sisäilmaongelmien vuoksi menetettyjen koulutarvikkeiden uusimiseen. Konsertin järjesti Sauvon Vanhempainyhdistys ry.

– Idea konserttiin lähti hallituksemme jäseneltä Maija Itälältä ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jari Hakkaraiselta, ja heidän kanssaan lähdimme rakentamaan esiintyjälistaa. Saimme heti mukaan myös paikallisia yhteistyökumppaneita. Oli hienoa huomata, minkälainen yhteishenki Sauvossa vallitsee, kertoo Sauvon Vanhempainyhdistys ry:n tuore puheenjohtaja Elina Pekkarinen.

Konsertti toteutettiin täysin talkoovoimin, ja mukaan lähtivät muun muassa Matin Maku Matkat, Hakkisherkku, K-Market Sauvo, Kriisla / Torikan koulu, Kankaanrannan puutarha, SPR Sauvo-Karuna sekä Sauvon VPK. Paikallisten esiintyjien lisäksi mukaan saatiin myös tanssija, laulaja ja koreografi Jorma Uotinen.

Huono sisäilma vei koulun irtaimiston

Elokuussa Sauvon alakoululla tehty sisäilmaselvitys asetti jo pitkään ongelmista kärsineen koulun huonon sisäilman vuoksi syksyllä käyttökieltoon. Tilojen lisäksi menetettiin kaikki koulun irtaimisto.

– Kaikki pulpeteista piirustuspapereihin jäi kouluun. Jopa lukukauden alussa jaetut koulukirjat jouduttiin palauttamaan, Pekkarinen lisää.

Koululle on ohjattu tapauksen vuoksi lisämäärärahaa tarvikkeiden korvaamiseen, mutta se ei kuitenkaan yksin kata vahinkojen laajuutta. Esimerkiksi musiikinopetus koki takaiskun kaikkien soitinten jäädessä kouluun.

– Musiikintunteja on järjestetty täällä Seuralan kylätalolla, sillä täältä löytyy piano. Kuitenkin myös vaikkapa kitara olisi hyvä lisä opetukseen, Pekkarinen jatkaa.

Monipuolinen konsertti täytti juhlasalin

Kolmasluokkalaisen Assi Pekkarisen ja neljäsluokkalaisen Helmi Reposen juontamassa konsertissa nähtiin esityksiä Maija Itälältä, Anne Moilaselta, Silvia Koskelta, Anu Kivelältä ja Seppo Allénilta, minkä lisäksi Sauvon Elävän Kulttuurin Seura ry esitti katkelman joulukuun alussa ensi-iltansa saavasta musikaalista.

Illan viimeistelivät kunnan virkamiehistä ja luottamushenkilöistä koostuva Sauvon kuntabändi sekä Jari Hakkaraisen ja Jorma Uotisen esittämä katkelma draamamusikaalista Ei huono – Porista Pariisiin. Osa musikaalin kappaleista on lähtöisin alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluvan Trio Avec -bändin pianistina toimivan Hakkaraisen kynästä, ja Uotinen liittyikin konserttiin sauvolaisen Hakkaraisen ehdotuksesta.

– Olemme esiintyneet Seuralan kylätalolla jo kerran ja Torikan koululla ainakin kahdesti, Uotinen lisää.

Lipunmyynnin lisäksi kylätalolla myytiin tuubihuiveja ja järjestettiin arpajaiset, ja illan aikana annetut yksityiset lahjoitukset mukaanluettuna uusiin koulutarvikkeisiin kerättiin yhteensä 3315 euroa. Erityistä tavoitetta ei Pekkarisen mukaan oltu asetettu, mutta koko juhlasalin täyttäneen konsertin tuotto löi silti järjestäjät ällikällä.

– Jotkin päivät jäävät muistoihin ja sydämiin, ja tämä on sellainen päivä, Itälä summaa.

Lahjoituksia voi halutessaan yhä osoittaa suoraan Sauvon Vanhempainyhdistys ry:lle.

Essi Heinonen