Halisista löytyvät TVT:n säästeliäimmät vedenkuluttajat

ASUMINEN. TVT Asunnot Oy:n asukkaiden vedenkulutus väheni yhtiön järjestämän veden- ja energiansäästökampanjan aikana 4,1 prosenttia. Vuoden aikana säästettiin yhteensä 45,7 miljoonaa litraa vettä. Saavutettu säästö auttaa TVT:tä välttämään vuokrankorotuksia.

Suomalaiset kuluttavat keskimäärin 155 litraa vettä vuorokaudessa. TVT:n Vesikuuri-kampanjan tavoitteena oli vähentää vedenkulutusta ämpärillinen päivässä asukasta kohden.

– Kampanjan aikana saavutettu vähennys oli 6,6 litraa vuorokaudessa. Tulos on erinomainen ja kulutus on nyt valtakunnallisen keskiarvon tasolla, kiittää kiinteistöpäällikkö Lasse Lähdemäki TVT Asunnot Oy:stä.

Suurimmat säästäjät Halisissa

Kampanjan aikana vedenkulutuksen kehitystä seurattiin talokohteittain. Eniten vedenkulutustaan vähensivät Kardinaalinkatu 4:n asukkaat Halisissa.

– Kardinaalinkatu 4:ssä vedenkulutus väheni huimat 23,7 prosenttia kampanjaa edeltäneeseen vuoteen verrattuna. Kohteessa on 85 asuntoa, joten saavutus on todella monen asukkaan yhteisen työn tulos, Lähdemäki kiittää.

TVT Asunnot Oy palkitsee eniten kulutustaan vähentäneen talokohteen asukkaat 1 000 eurolla. Raha käytetään asukkaiden päättämällä tavalla asukkaiden yhteiseksi hyväksi.

Kustannussäästöillä vältetään vuokrankorotuksia

Tiedot kohdekohtaisen vedenkulutuksen kehityksestä on jaettu kaikkiin TVT:n talokohteisiin. Asukkaat, joiden kodeissa on huoneistokohtainen vesimittari, saavat henkilökohtaiset kulutustiedot vesilaskutuksen yhteydessä.TVT pyrki säästötavoitteeseen kannustamalla asukkaita tarkastamaan vedenkulutustapojaan.

– Olemme jakaneet asukkaille käytännön vinkkejä taloudelliseen vedenkulutukseen Keväällä järjestimme asuinalueilla myös Vesikuuri-tapahtumia, jotka muistuttivat kampanjasta ja tarjosivat asukkaille mukavaa yhdessäoloa, Lähdemäki kertaa.

Miten suuri euromääräinen säästö kampanjalla saavutetaan, riippuu vesi- ja lämpötaksojen kehityksestä ja siitä, miten hyvin opitut vedenkulutustavat pysyvät muistissa. Nykyisillä kulutus- ja hintatiedoilla säästöä saataisiin noin 250 000 euroa vuodessa.

– TVT toimii omakustannusperiatteella ja kaikki kustannussäästöt auttavat välttämään vuokrankorotuksia. Jos kodissa on huoneistokohtainen vesimittari, saavutettu säästö tulee suoraan asukkaalle, Lähdemäki muistuttaa.