KAARINA. Piikkiön kirkossa soi renessanssin ajan vokaalimusiikki Giovanni Pierluigi da Palestrinalta lauantaina 28. lokakuuta kello 18.

Varhaiseen musiikkiin erikoistuneen Mats Lillhannuksen valmentamassa lauluyhtyeessä laulavat Anne Vähäkuopus ja Sanna-Maria Hovi (sopraano), Hilkka Lukander ja Nora Varke (altto), Mats Lillhannus ja Harri Lukander (tenori) sekä Janne Reini ja Mika Viipuri (basso). Lauluyhtye on perustettu varta vasten esittämään varhaista vokaalimusiikkia Piikkiön kirkossa.

Renessanssi on vokaalimusiikin kulta-aikaa. Sen aikana jokaisessa hieman isommassa kirkossa ja hovissa viljeltiin moniäänistä laulua ja Euroopan arkistot ovat pullollaan lukemattomien säveltäjien loisteliaita teoksia. Kenties kuuluisin renessanssisäveltäjä oli Giovanni Pierluigi da Palestrina. Palestrina sävelsi muun muassa reilusti yli sata messua.

– Palestrina eli aikana, jolloin luterilainen reformaatio sai vankan jalansijan pohjoisemmassa Euroopassa. Näin reformaation merkkivuonna onkin mielenkiintoista asettaa nämä kaksi perinnettä rinnakkain. Kun uutta protestanttista musiikkiaarteistoa piti luoda tyhjästä, vaikutteita otettiin perinteisen katolilaisen polyfonian maailmasta, kertoo lauluyhtyeen valmentaja Mats Lillhannus.